Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

5 odličnih Firefox dodataka za mape

Mi smo isprobali ove dodatke za Firefox koji vam pomažu da se ne izgubite i možemo reći da dobro obavljaju posao usmeravanja ka željenom cilju. U suštini, dobićete ispravne direkcije i smernice a ostalo je na vama.

Dobijte direkcije od Google Maps - uštedite sebi otvaranje novog prozora. Samo obeležite bilo koju adresu na web stranici koju pregledate i kliknite na nju pomoću desnog tastera miša. U kontekstnom meniju izaberite "Locate on Google Map", što će pokrenuti Google Maps na odvojenoj kartici i prikazati vam na mapi izabranu adresu.

Map This - Radi isto što i "Dobijte direkcije od Google Maps," plus što možete da odredite lokaciju vaše kuće u parametrima i dobijete direkcije za dolazak do vašeg "doma".

GD Directions - pronalazi put do željene loakcije na Yahoo i Google mapama na osnovu vašeg selektovanog teksta i vaše kućne adrese. Vi možete da upravljate sa različitim kućnim adresama i možete da dobijete direkcije od jedne od vaših kućnih adresa do izabrane adrese tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na selektovanu adresu.

Loki - Koristi sistem Wi-Fi pozicioniranja kako bi odredio vašu lokaciju i pretvorio vaš  Wi-Fi osposobljeni laptop u GPS uređaj. Takođe, integriše tu lokaciju u vaše Internet pretraživanje, pregledanje i komunikaciju. Vi čak možete tačno da odredite vašu lokaciju na mapi i podelite je sa drugima pomoću e-mail-a ili SMS-a. Morate da imate Windows XP i Wi-Fi da biste mogli da koristite ovu ekstenziju. Napomena: Nije za Mac OS X.

Mini-Map Sidebar - Samo jedna reč: Vau. Najbolje smo ostavili za kraj. Odličan panel koji stoji sa strane i u koji možete da prevlačite i puštate lokacije se web stranica koje će odmah biti pronađene i dodate u vašu listu adresa. Panel se pokreće pomoću ikone u liniji sa alatkama, ili ikone u statusnoj liniji. Ova ekstenzija takođe dolazi sa glavnim pretraživačem po imenu Map Tab koji služi za pregledanje veće mape. Njemu se pristupa iz statusne linije ili tako što ćete označiti adresu i izabrati Map Tab: Locate Address... u kontekstnom meniju do kojeg dolazite pomoću desnog klika sa mišem.

  • Mapirajte adresu: Prevucite i pustite adrese ili linkove da biste ih prikazali na mapi i dodali u vašu listu adresa (držite pritisnutim Shift da biste samo privremeno prikazali marker). Ručno dodajte adresu. Kreirajte listu lokalno skladištenih adresa.
  • geoDiscovery: Ekstenzija će automatski pronaći geoURL-ove i linijske geotag-ove i ispuniti geoDiscovery listu dok pretražujete. O otkrićima će vas obaveštavati preko slike u statusnoj liniji.
  • Tagzania.com: Pregledajte tagzania.com/near i pošaljite unos liste adresa na tagzania.
  • Google Earth: Prikažite unos liste adresa na Google Earth-u.
  • Loc.alize.us: Pregledajte loc.alize.us flickr fotografije zasnovane na unosima u listi adresa.
  • Googlesightseeing.com: Prevucite i pustite googlesightseeing linkove da biste videli slike koje vas interesuju.

Naravno, ako treba da pronađete neku stvarno problematičnu lokaciju vi i dalje možete da se izgubite, ali ćete barem imati na dohvatu ruke sve ove resurse ako vam zatrebaju. Možda biste trebalo da razmislite o GPS jedinici koja vam glasovno daje instrukcije, što takođe nije stopostotno osiguranje da ćete pronaći mesto na koje ste krenuli.

Ili vam ovo zadnje što sam rekao zvuči kao naučna fantastika?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272