Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

6 trikova za korisnike Word-a

Mnogi od nas provode mnogo vremena u Microsoft Word-u, a znam čak i nekolko web dizajnera koji vole da ga koriste zajedno sa Microsoft Excel-om za kreiranje jednostavnih prototipova web sajtova.Bez obzira da li ste kažnjeni da koristite Word od strane diktatorskog IT odeljenja, ili ste ga sami izabrali, vi možete da uštedite vreme i ubrzate rad u njemu tako što ćete ovladati sa nekoliko lakih prečica i trikova.

Šest saveta koje ćemo vam ovde dati su izuzetno laki za učenje. Oni rade u većini verzija Word, i pod Windows i pod Mac-om.

Vratite se tamo gde ste bili

Ja kada radim često pravim pauze. Često i zatvorim dokument, kako se ne bi desilo nešto nepredviđeno. To nije nikakav problem ako radim sa dokumentom od 1 ili 2 stranice. Ali ako pregledam dokument od trideset stranica ponekad zaboravim na kojoj stranici sam stao. U tom slučaju ja samo pritisnem Shift + F5 prečicu na tastaturi i Word će me prebaciti tačno tamo gde sam napravio zadnju izmenu.

Grupno snimanje dokumenata

Ako ste kao ja, onda vam je skoro stalno otvoreno nekoliko dokumenata. Iz bezbednosnih razloga ja volim često da ih snimam i to sve odjednom. Da biste to uradili, držite pritisnut taster Shift kada uđete u File meni. To će promeniti Save komandu u Save All komandu.

Brisanje reči jednim potezom

Vi možete da brišete čitave reči preko tastature. Samo postavite kursor na početak reči i pritisnite istovremeno Ctrl i Del. Ovo je veoma korisno prilikom editovanja.

Podesite razmak između linija i poravnanje

Ctrl taster je vaš najbolji prijatelj kada želite da eksperimentišete sa razmacima između linija i poravnanjima. Ctrl+1 daje jednostruki razmak, Ctrl+2 daje dvostruki razmak, a Ctrl+5 daje 1-1/2 razmak između linija. Ctrl+R desno poravnava pasus, Ctrl+L levo poravnava, a Ctrl+E centrira pasus.

Brzo selektovanje

Vi možete da izaberete celokupan tekst od aktuelne lokac ije vašeg kursora pa do kraja pasusa tako što ćete pritisnuti Ctrl+Shift a onda strelicu na dole.

Serijski Undo

Mnogi korisnici Word-a znaju da koriste Ctrl+Z za poništavanje zadnje izmene, ali da li ste znali da možete tako da poništite nekoliko zadnjih izmena? Samo nastavite da pritiskate Ctrl+Z prečicu na tastaturi.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272