Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

8 alatki za kreiranje fantastičnih e-knjiga – I deo

e-knjige su danas veoma popularne. Ako i vi planirate da kreirate e-knjigu, predstavićemo vam nekoliko alatki za njihovo lakše kreiranje.  

Pisanje i prodavanje e-knjiga može biti odličan način da reklamirate vaš brend, date doprinos vašoj zajednici pa čak i da nešto zaradite.  U ovom članku predstavićemo vam alatke koje će vam pisanje i publikovanje e-knjige učiniti veoma jednostavnim, pa čak i zabavnim.  

1. Scrivener  

Scrivener je odličan način za organizovanje prvih rukopisa vašeg pisanog projekta. Ova alatka je veoma korisna ako nameravate da pišete u delovima, dodajući pasuse i poglavlja kada god to želite. Možete da importujete vaše Word dokumente, da ih odvojite u posebne fajlove i da ih preuredite kako god želite. Ovo ne da će samo olakšati organizovanje vaših ideja, već ćete jednostavnije moći da organizujete velike projekte.  

2. Evernote  

Evernote alatka ima veoma puno korisnih funkcija među kojima je kreiranje i organizovanje e-knjiga. Neki korisnici vole da koriste Evernote u početnoj fazi kreiranja knjige, kada ideje dolaze, da ne bi sto bio prepun papirića na kojima ih zapisujete. Takođe možete da isplanirate i celu promociju knjige pomoću Evernote alatke. Kada odlučite da sprovedete vaše ideje bićete zahvalni na tom direktorijumu punom ideja koji vas očekuje.  

3. 99Designs  

Ovo tržište dizajna je odličan način da pronađete pristupačnu, kvalitetnu koricu za vašu e-knjigu. Jednostavno kreirajte takmičenje i dizajneri će vam pomoći da dobijete korice profesionalnog izgleda čak i ako vi niste sigurni kako biste želeli da ona izgleda. Ovo je odličan način ako nemate svog dizajnera za taj posao. Dizajn prepustite drugima, a vi radite ono što najbolje umete: pišite.  

4. E-Junkie  

Ovaj ecommerce sistem olakšava prodaju vaših e-knjiga na vašem web sajtu jer tako možete da zadržite ceo profit, a ne da delite sa drugima, kao što je recimo Amazon. Nemojte da vas zbuni zastareo dizajn sajta jer oni super funkcionišu. Ovaj sajt takođe nudi i Affiliate opciju pa mogu i drugi korisnici da šire vesti o vašim proizvodima i na taj način zarađuju. Možete jednostavno da pratite ko kupuje vaše e-knjige.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Gorica Vukic
zeljela bih napisati e-knjigu sa receptima. kako to da uradim

• Sanja Zivic
Imam toliko puno ideja i tema o kojima bih pisala i zanima me kako da napišem svoju prvu e-knjigu?

• vera đorđević
napisala sam kraći roman i 3 pripovetke,kako da kreiram E knjigu?

• Andjelko Brizić
Godinama se nosim idejom pisanja knjige iz mog života, ali uvek sam bio bez dovoljno slobodnog vremena. Evo konačno sam penzioner, pa se nadam skorom početku?

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272