Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple poboljšava .Mac servis

Apple-ov .Mac servis je bio škakljiva tema čak i među Mac korisnicima. Kada je predstavljen, servis je bio veoma popularan ali nakon što je kompanija odlučila da naplaćuje za njega i nakon godina tokom kojih je servis stagnirao zbog nedostatka novih funkcija, i da ne spomenemo da su ga skoro svi drugi web servisi prešišali, .Mac je pao u zaborav. Sada Apple ima ažurirani servis koji nudi bolju integraciju sa popularnim programima kao što je iPhoto i iMovie kao i veću vrednost jer je prostor za skladištenje desetostruko povećan.

.Mac Web Gallery je srce poboljšane integracije sa iPhoto i iMovie, nudeći nov način za korisnike da dele sadržaj preko Interneta. Ova nova funkcija omogućava članovima da dele sadržaje preko platformi i čak omogućava i saradnju pošto posetioci ovih galerija mogu da daunloduju visoko kvalitetne slike za štampanje pa čak i da prilože fotografije pomoću standardnog web pretraživača ili emaila. Ostale nove funkcije uključuju mogućnost da zakupite više prostora, podršku za lične domene za iWeb web sajtove i poboljšanja za .Mac Mail.

".Mac Web Gallery je odličan način da delite fotografije i filmove na Internetu sa prijateljima i rodbinom" rekao je Steve Jobs, Apple-ov CEO u štampi. "Možete da delite svoje omiljene fotografije i filmove sa bilo kime na Mac-u, PC-ju ili iPhone-u a oni mogu da vam vrate visokokvalitetnu štampu kao i da prilažu fotografije na vaš web sajt pomoću web pretraživača ili emaila".

Dodatne informacije o novom i poboljšanom .Mac servisu:

Pomoću iPhoto-a '08, .Mac članovi mogu lako da kreiraju .Mac Web Gallery sa samo nekoliko klikova i da izaberu da li žele da svoje albume učine dostupnim za svakoga ili da ograniče pristup za specifične ljude, da omoguće posetiocima da daunloduju visokokvalitetne slike koje su pogodne za pravljenje štampanih fotografija veličine 16x20 inča, i čak da omoguće prijateljima i porodici da prilažu fotografije.

.Mac Web Gallery nudi odlično onlajn foto iskustvo koje više podseća na desktop program nego na web stranicu. Posetioci će imati isto bogato iskustvo pregledanja bez obzira da li koriste Mac ili PC, i mogu da iskuse .Mac Web Gallery foto album u svom izboru prikaza, uključujući mozaik, mrežu, slajd šou ili karusel. Korisnici mogu da pregledaju albume isto kao u iPhoto-u, jednostavnim pomeranjem kursora miša preko albuma na web stranici da bi videli fotografije unutar albuma.

Prijatelji i rodbina mogu lako da prilože fotografije u .Mac Web Gallery tako što će kliknuti na Upload dugme u svom web pretraživaču ili će poslati email. iPhoto '08 automatski ostaje sinhronizovan i preuzimanja priloženih fotografija se postavljaju  direktno u iPhoto biblioteku .Mac člana. .Mac Web Gallery je takođe dizajniran da odlično radi sa iPhone-om, omogućavajući korisnicima da pregledaju albume ili da jednostavno prilepe sliku, da izaberu album i da ga postave na svoj .Mac Web Gallery.

Sa iMovie '08, .Mac članovi mogu lako da kodiraju i aplouduju svoje filmove na svoj .Mac Web Gallery za prikazivanje u nekoliko veličina, sa najvećom veličinom koja nudi rezoluciju veću nego DVD. Posetioci mogu takođe da izaberu da svoje filmove učine dostupnim za daunlod, tako da prijatelji i rodbina mogu da ih reprodukuju na svojim računarima, iPod-u, iPhone-u ili AppleTV-u.

.Mac članovi sada imaju deset puta više onlajn prostora za skladištenje za razmenu fotografija i filmova, email, hostovanje web sajta, razmenu fajlova i pravljenje rezervnih kopija važnih dokumenata, povećavajući 1GB na 10 GB za pojedinačne članove i 2GB na 20 GB za potrošače Family Pack-a. Članovi mogu da izaberu da naruče dodatni prostor od 10 GB. .Mac članovi mogu da šalju i da primaju veće email priloge čak do 20MB veličine i da bolje upravljaju neželjenim emailovima pomoću poboljšanog webmail spem filtriranja. Koristeći iWeb '08 .Mac članovi mogu da ugrade dinamičke web vidžete kao što su Google Maps, Google AdSense, .Mac Web Gallery albume ili HTML isečke u svoj .Mac web sajt i da hostuju svoje web sajtove na sopstvenim ličnim domenima.

.Mac je dostupan kao servis zasnovan na prijavljivanju i košta 99.95 dolara godišnje za pojedince i 179.95 za Family Pack koji uključuje jedan glavni nalog i četiri podnaloga. Potrošači mogu da uštede 30 dolara i na pojedinačnoj i na porodičnoj prijavi kada naručuju novi Macintosh. Pojedinci mogu opciono da naruče dodatnih 10 GB prostora za skladištenje za 49.95 dolara godišnje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272