Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 890 rsd

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 690 rsd

Ažurirajte velike fajlove pomoću PatchOnClick-a

Samo za Windows: Besplatna aplikacija PatchOnClick ažurira velike fajlove tako što kreira zakrpe od novog fajla i primenjuje te zakrpe na stare fajlove preko neviđeno jednostavnog interfejsa. Na prvi pogled, možda vam ovo izgleda kao alat od kojeg prosečan korisnik ima vrlo malo koristi, ali mi možemo da vam navedemo jedan primer zbog kojeg ćete možda promeniti ovakvo razmišljanje:

Recimo da imate Word dokument veličine 50 megabajta koji se sastoj od 250 stranica. Recimo dalje da ste poslali ovaj dokument nekome preko e-mail-a, ali nakon što ste to uradili, dodali ste nekoliko rečenica i još jednu stranicu. Umesto da ponovo šaljete čitav dokument, zar ne bi bilo super kada biste mogli da mu pošaljete malu zakrpu veličine 1 do 2 megabajta koja bi jednostavno bila dodata starom fajlu? Ovo je upravo posao za koji je PatchOnClick dizajniran.

U stvari, PatchOnClick radi za svaku vrstu fajla (pa, na neki način). Da biste kreirali zakrpu, trebaće vam i stara i nova verzija dokumenta. Zatim samo kliknite dugme Create a Patch file i dajte PatchOnClick-u obe verzije. On će proučiti oba fajla i kreirati relativno mali fajl zakrpe. Da biste primenili zakrpu, i vi treba da imate instaliran PatchOnClick. Pokrenite program, kliknite dugme Patch a File, zatim obezbedite programu staru verziju fajla i zakrpu.

PatchOnFile radi posebno dobro sa Word dokumentima i ZIP fajlovima, kreirajući zakrpu koja je značajno manja nego originalni fajl (što znači da će slanje zakrpe najverovatnije biti mnogo efikasnije nego ponovno slanje čitavog fajla), ali kada radite sa MP4 video fajlovima ili  Excel fajlovima, zakrpa će u stvari biti veća ili skoro isto tako velika kao original (što znači da ne vredi krpiti stari fajl). Kada se koristi sa odgovarajućim tipom fajlova, PatchOnClick može da bude veoma koristan ako redovno distribuirate velike fajlove preko e-mail-a ili Interneta. Ako ga isprobate sa različitim vrstama fajlova, javite nam kako je radio za vas. PatchOnClick je besplatna aplikacija i postoji samo za Windows.

Adresa: PatchOnClick

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272