Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

InDesign CS2 praktične vežbe

InDesign CS2 praktične vežbe

Popust cena: 890 rsd

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Popust cena: 280 rsd

Ažuriranje Adobe Flash Player-a i bezbednosti Photoshopa

Adobe je pronašao i ispravio nekoliko ranjivosti u svojim programima koje su omogućavale napadačima da uspešno eksploatišu i preuzmu kontrolu nad napadnutim sistemom. Izgleda da ovu ranjivost koja je nevezana za platformu i korisnike – uključujući i OS X – brzo treba ispraviti.

Reč je o dva Adobe-ova najpopularnija programa, Flash Player i Photoshop CS. Izgleda da je greška pronađena i u CS2 i u CS3 pošto su obe verzije ažurirane.

Flash Player ažuriranje: Kritična greška je otkrivena u Adobe Flash Playeru koja je omogućavala napadačima da preuzmu kontrolu nad napadnutim sistemom. Korisnik treba da učite zlonamerni SWF u Flash Player da bi napadač mogao da eksploatiše potencijalne greške. Korisnicima je predloženo da ažuriraju na najnoviju verziju Flash Playera koji je dostupan za njihovu platformu. Adobe predlaže svim korisnicima Adobe Flash Playera 9.0.45.0 i ranijim verzijama da nadgrade na najnoviju verziju 9.0.47.0 (Win, Mac, Solaris) ili 9.0.48.0 (Linux).

Photoshop CS2 i CS3 ažuriranja: Kritična greška je otkrivena u Photoshopu CS2 i CS3 koja omogućuje napadačima da preuzme kontrolu nad napadnutim sistemom. Korisnik treba da otvori zlonamerni BMP, DIB, RLE ili PNG u Photoshopu da bi napadač mogao da eksploatiše ove potencijalne greške. Korisnicima se predlaže da ažuriraju svoje instalacije sa zakrpama a Adobe predlaže svim korisnicima da budu oprezni pre nego što otvore nepoznati fajl, bez obzira koji program koriste. Adobe predlaže da svi korisnici Photoshopa CS2 i CS3 ažuriraju svoje instalacije.

Pošto ove greške mogu da izazovu ozbiljne probleme, Adobe je brzo reagovao i ispravio ih pre nego što mu se one obiju o glavu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272