Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

Besplatni programi za kloniranje hard drajva

Cene hard drajvova su sada toliko niske da stvarno ima  smisla koristiti programe za imidže. Na taj način imate perfektno kloniranu  rezervnu kopiju sistema tačno na način na koji ste ga konfigurisali u slučaju  pada, što je mnogo jednostavnije nego da reinstalirate Windows, aktivirate ga i  ponovo učitate sve programe.

Da biste pojednostavili taj zadatak evo nekih odličnih  programa.

DriveImage  XML. Runtime Software nikada nije previše važnosti davao izgledu i to iz  veoma dobrog razloga. Njihov program zaista odlično radi. Raspoređene rezervne  kopije mogu da budu kreirane pomoću Windows Task Schedulera a komandna linija  se menja. DriveImage je besplatan samo za kućnu upotrebu. Macrium Reflect radi istu stvar i izgleda  bolje ali je njegova cena $39.99.

Za identičnu kopiju hard drajva sa jednog drajva na drugi možete da upotrebite Runtime-ov Shadow Copy.  Shadow copy je besplatan i nije samo za kućnu upotrebu.

Kao i DriveImage, XXClone se  pokreće na Windowsu. On ima ekstremno jednostavan interfejs i daje vam opciju  da kopirate ID drajva na destinaciju i da ga učinite butabilnim. Interfejs  obezbeđuje brz pristup ka Windows disk Manageru u slučaju da treba da izvršite  neke brze zadatke na drajvu pre kloniranja. XXClone je besplatan za ličnu  upotrebu.

Oni koji više vole imidžing od komandne linije trebali bi da isprobaju EaseUs Disk Copy. Njegov interfejs  izgleda malo kao Ghost/Partition Magic mashup. Veoma je jednostavan za upotrebu  i rukuje svim vrstama internih i eksternih drajvova i radiće čak i sa  dinamičkim diskovima. DiskCopy je besplatan za sve korisnike.

Ako ste korisnik Linuxa, isprobajte PING.  Ping može da klonira drajvove, da kreira butabilni disk, da napravi rezervnu  kopiju BIOS podataka, da resetuje lozinke i tako dalje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Nenad
DiskCopy nije besplatan

• Đuro Šimić
Imam dobro iskustvo s programom Macrium Reflect, napojio sam ssd disk i uključio Macrium koji je u pola sata klonirao na ssd s hdd ne samo os nego cijeli sadržaj diska i toplo preporučujem svima besplatan je i vrlo djelotvoran probao sam niz drugih za koji je pisalo da su besplatni sve postavke sam prilagodio i kad je trebalo početi s kloniranjem izbaci mi plaćanje programa znači ono što piše free je samo free instalacija tj prevara.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272