Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1940 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1940 rsd

Besplatni ThreatFire pruža dodatnu zaštitu vašem PC-ju

Ako mislite da je vašem PC računaru potrebna dodatna zaštita u obliku firewall-a, pogledajte besplatnu bezbednosnu aplikaciju koju je kreirala kompanija po imenu PC Tools. Program se zove ThreatFire, i on radi istovremeno sa vašim antivirusinim alatom. Sa njim vaš računar će biti sposobniji u detekciji malware-ova i njihovom sprečavanju da oštete vaš računar.

PC Magazine je proverio ThreatFire i njegove mogućnosti kako bi video kako se ponaša u stvarnom okruženju i sazna koliko je stvarno dobar u detektovanju potencijalno opasnih malware-ova, spyware-ova, rootkits-ova, keyloggers-a, i još mnogo toga. Evo šta su oni rekli o ovom firewall-u:

"Nakon što sam restartovao računar na kraju instalacije, izvadio sam svoj arsenal malware-ova, uključujući adware-ove, spyware-ove, rootkits-ove, Trojance, i lažne antispyware proizvode … Nisam bio iznenađen kada je ThreatFire dopustio instaliranje i pokretanje  svih osim jednog lažnog antispyware programa …"

Ali kada sam sklopio sve rezultate blokiranja malware programa, ThreatFire je dobio ocenu 8.6 od mogućih 10. Međutim, kada bih izbacio lažne antispyware programe, taj skor se popeo na 10 od 10. Testiran sa istom kolkeicjom pretnji, Norton AntiBot je dobio ocenu 7.1, a uklanjanje lažnih antispyware proizvoda je povećalo skor na samo 7.6. U stvari, ThreatFire-ov 8.6 skor je bolji od 8.1 skora koji je postigao Spy Sweeper 5.2 sa AntiVirus-om, našim aktuelnim izborom za najbolji antispyware program. To je prilično impresivno.

Ja sam napravio i odvojeno testiranje koristeći komercijalne keyloggers-e … ThreatFire je detektovao svaki i uspešno blokirao skoro sve, i dobio je skor 9.5 od mogućih 10. Norton AntiBot je imao skor 7.1 protiv iste kolekcije.

… Da bih se još detaljnije uverio u njegove mogućnosti, uzeo sam nekoliko PC Magazine pomoćnih programa koji mogu da izgledaju sumnjivo. KeyTick prati pritiskanje tastera na tastaturi na isti način na koji bi to mogao da radi i keylogger, BHOcop onemogućava druge BHO-ove, Startup Cop Pro postavlja sebe u sekvencu startovanja računarat i tako dalje. Kao i Norton AntiBot, ThreatFire nije napravi nijednu grešku, tojest nije imao nijednu lažnu pozitivnu uzbunu.

Gledajući statistiku članka u PC Magazine-u moram da kažem da ovaj softver izgleda prilično impresivno. Bespaltna verzija ThreatFire-a nudi sve ono što bi korisniku moglo da zatreba. Ako ste zabrinuti za bezbednost vašeg računara onda je ovo aplikacija koju svakako treba da imate na vašem računaru!

Adresa: ThreatFire

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272