Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Server 2008 MCTS Ispit 70-643

Windows Server 2008 MCTS Ispit 70-643

Brže butovanje bez gomile fontova

Veliki broj fajlova koji se učitavaju u toku procesa butovanja su fontovi. Verovatno koristite samo šačicu od njih, a ostali fontovi samo usporavaju učitavanje Windowsa. Predlažem da prebacite sve fontove koje nikada ne koristite u poseban direktorijum. Nećete biti u mogućnosti da pristupite fontovima u Wordu ili Notepadu, ali uvek možete da vratite one fontove koji su vam potrebni.

Pratite sledeće korake da biste se oslobodili nepotrebnih fontova

1. U Windows Exploreru otvorite direktorijum My Documents. Unutar njega kreirajte novi direktorijum tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša u prazan prostor u desnom panelu i iz kontekstnog menija izaberite komandu New>Folder. Pojaviće se novi direktorijum. Nazovite ga Fontovi (ili kako god želite).

2. Kliknite na dugme Start i izaberite Settings>Control Panel da biste otvorili Control Panel.

3. Dvostruko kliknite na ikonicu Fonts (Izaberite List prikaz da biste je lakše pronašli). Otvoriće se Fonts prozor.

4. U Fonts prozoru, obeležite fontove koje nikada ne koristite tako što ćete kliknuti na njih. Ako želite da selektujete fontove koji nisu susedni, Ctrl-kliknite na njih. U slučaju da su fontovi koje želite da selektujete susedni, kliknite na prvi i Shift-kliknite na poslednji font. Na taj način selektovaćete sve fontove između prvog i poslednjeg fonta na koji ste kliknuli.

5. Kada su selektovani svi fontovi koje želite da prenesete u drugi direktorijum, u liniji menija izaberite komandu Edit>Copy.

6. Sada idite u direktorijum koji ste kreirali u prvom koraku. U liniji menija Windows Explorera izaberite komandu Edit>Paste. Fontovi koje ste selektovali pojaviće se u novom direktorijumu.

7. Međutim, videćete da su se fontovi samo kopirali u novi direktorijum, ali oni još uvek postoje u Fonts direktorijumu Control Panela. Dok su fontovi još selektovani, kliknite na jedan od njih desnim tasterom miša i iz kontekstnog menija izaberite Delete da biste ih izbrisali iz Fonts direktorijuma.

8. Ponovo butujte računar i vidite da li će se brže startovati. Ako nema razlike u brzini pokretanja, samo kopirajte fontove nazad u originalni direktorijum sa fontovima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272