Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 8 Tableti

Windows 8 Tableti

Windows 8.1 za neupućene

Windows 8.1 za neupućene

Četiri načina da zatvorite Metro aplikacije u Windowsu 8

Da li ste primetili da Metro aplikacije u Windowsu 8 nemaju klasično dugme za zatvaranje programa?  

Windows 8 je dizajniran tako da korisnik nikada ne treba da zatvori Metro aplikaciju. Međutim, ponekad ćete trebati da zatvorite Metro aplikaciju. Na primer, ako aplikacija blokira ili se javi neki drugi problem.  U ovom članku predstavićemo vam četiri načina da zatvorite problematičnu Metro aplikaciju. Uradite jednu od sledećih stvari:  

Prečica Alt+F4  

Najjednostavniji i najbrži način da zatvorite Metro aplikaciju je da pritisnete tastere Alt+F4. Metro aplikacija će se odmah zatvoriti.  

Prevucite prozor dole  

Prevlačenjem prozora ka dole, do dna ekrana je jedna nova funkcija. Sve što treba da uradite je da kliknete na vrh ekrana, kliknete i držeći pritisnut taster miša, prevucite prozor do dna ekrana. Otpustite taster miša i prozor će se zatvoriti.  

Kliknite desnim tasterom miša na umanjeni prikaz Metro aplikacije  

Postavite kursor u gornji levi ugao ekrana i prikazaće se umanjeni prikaz poslednje aktivne aplikacije. Ako želite da prikažete više otvorenih aplikacija, povucite kursor prema dole. Kliknite desnim tasterom miša na umanjeni prikaz aplikacije koju želite da zatvorite i iz kontekstnog menija izaberite opciju Close.  

Windows Task Manager  

Kao i u prethodnim verzijama Windowsa, i u novoj verziji možete da zatvorite pokrenute aplikacije kroz Task Manager. Otvorite Task Manager tako što ćete pritisnuti tastere Ctrl+Shift+Esc ili kliknite desnim tasterom miša na Taskbar a zatim izaberite opciju Task Manager. Nakon toga iz liste izaberite aplikaciju koju želite da zatvorite i kliknite na dugme End Task.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272