Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 2000 Registar

Windows 2000 Registar

Windows ME

Windows ME

Copernic Desktop Search - šutnite u smeće tu Windows pretragu!

 

Pretraga je veoma važna svim korisnicima, pošto se količina podataka na našim računarima množi ogromnom brzinom, a u zadnje vreme podaci se sele i na različite prostore za skladištenje na Internetu. Polako niko od nas neće moći da zamisli komforan rad bez efikasnog programa za pretraživanje.

Međutim, za pretraživanje weba mi imamo Google, ali šta je sa pretraživanjem naših računara? Da li treba da se oslonimo na Windowsovo standardno pretraživanje, tog dinosaurusa kojeg je vreme davno pregazilo? Pošto se ježimo i na samu pomisao na to, odlučili smo da pronađemo neku alternativu koja će nas spasti muka. Znali smo da nam treba neki program koji je brz i koji ne zauzima mnogo radne memorije, nešto slično Google Desktop Search-u. I imali smo sreće! Program koji nam se svideo zove se Copernic Desktop Search. Hajde da vam objasnimo o kakvom se programu za pretraživanje radi:

Prednosti Copernic Desktop Search-a

1. Trenutno pretraživanje: Copernic Desktop Search prikazuje rezultate takvom brzinom da nećete stići ni da trepnete. OK, malo preterujem, ali verujte mi, stvarno je brz. Rezultati pretraživanja se kategorizuju, tako da ako pretražujete slike jednostavno idite u Photos sekciju i videćete fotografije, ako pretražujete video fajlove idite u video sekciju, i tako dalje. Shvatili ste, zar ne?

2. Prikaz rezultata pretraživanja: Ovaj program vam daje prikaz fajlova koje je našao, tako da ćete uvek znati da li ste našli fajl koji vam treba. Ovo je funkcija koja će vam stvarno uštedeti mnogo vremena i živaca.

3. Brzo pretraživanje kroz DeskBar: Copernic Desktop Search prikazuje mali deskbar u taskbaru koji vam omogućuje da koristite prečice. Na primer, Windows taster + S i već možete da tražite fajl koji vam treba.

4. Skenira web istoriju, e-mail-ove i kontakte: CDS (Copernic Desktop Search) ne samo da skenira osnovne fajlove već indeksira i elektronsku poštu, web istoriju i kontakte, što takođe može da bude od velike koristi.

5. Zauzima malo memorije: Iako stalno radi u pozadini i indeksira nove fajlove koji su kreirani na sistemu, CDS koristi samo 3-4 MB RAM-a. Siguran sam da se niko neće buniti zbog toga!

Nedostaci Copernic Desktop pretraživanja:

1. Ne podržava plugin-ove: Siguran sam da će ova aplikacija za pretraživanje postati pravi hit onog momenta kada bude omogućila ugrađivanje plug-in-ova kao što to radi Google Desktop Search. Međutim, i u ovakvom "ogoljenom" obliku siguran sam da će svi imati koristi od njega i da će biti zadovoljni njegovim sadašnjim mogućnostima, pošto već sada podržava čak 150 tipova fajlova.

Softverska verzija i druge informacije:
Verzija: 2.1.1 (Build 3.11)
Licenca: Besplatan za nekomercijalnu upotrebu
Home stranica: Copernic
OS zahtevi: Sve verzije Windows operativnog sistema

Zaključak

Ja više ne mogu da zamislim rad na računaru bez ove odlične aplikacije za pretraživanje, pošto je mojih 160 GB hard diska skoro uvek puno. Pre nego što sam nabavio ovaj program za pretraživanje trebali ste da mi vidite izraz lica kada bih bio primoran da upotrebim Windowsovo standardno pretraživanje. U svakom slučaju, sada sa zadovoljstvom pristupam pretraživanju jer Copernic Desktop Search zadovoljava sve moje zahteve za brzim i efikasnim pretraživanje fajlova! Toplo ga preporučujem svima!

Adresa: http://www.copernic.com/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272