Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Da li iko koristi Web OS-ove?

Izgleda da svake nedelje nekoliko kompanija izbaci nove onlajn "operativne sisteme," koji su poznatiji pod imenom WebOS-i. U suštini, oni su kao virtuelni desktopovi kojima možete pristupiti iz bilo kog web pretraživača. Svaki od njih vam omogućava da pokrenete mali paket programa kao što je procesor reči, program za rad sa tabelama, kalkulator, instant mesendžer, a u nekim slučajevim i web pretraživač.Ove nedelje, Francuska kompanija Jooce  je lansirala beta verziju WebOS-a elegantnog izgleda, a mi smo ostali potpuno hladni. Postalo je teško obraćati pažnju na njih. Mashable's je sastavio listu od 45 WebOS programa. A to je najverovatnije samo vrh ledenog brega.

Svakako da bi svet informatike i računara bio bolji kada bismo imali više od 3 ili 4 desktop operativna sistema. Ali zar nam je stvarno potrebno više od pedeset različitih Web OS-a? Sumnjam? Čak šta, pitam se, da li nam je potreban i jedan? Ne postoji nijedna stvar koju možete da uradite sa Jooce, EyeOS, Ataloo, AjaxWindows, ili bilo kojim drugim WebOS-om koje ne možete da uradite sa Zoho, Google Docs & Spreadsheets, i dobrim sajtovima za skladištenje podataka.

Svakako bi WebOS-i bili korisni u svetu ispunjenom glupim terminalima koji nemaju ništa drugo osim web pretraživača. Tada biste mogli da pristupite bilo kom terminalu i radite na moćnim onlajn desktopovim. Ali u ovom svetu, vi jedino možete da upotrebite vaš moćni računar da biste pristupili osiromašenim verzijama istih onih alata koje već imate na desktopu.

Ozbiljno, da li iko od vas koristi bilo koji od ovih servisa?  

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272