Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Da li je bolji Nikon ili Canon?

Ako želite vrhunski point and shoot fotoaparat izaberite Canon, ali ako želite DSLR upotrebite Nikon. Čekajte, nemojte odmah da počnete da psujete zato što je ovo samo studija, i to veoma čudna, mogu da dodam.

Po rečima J.D. Power and Associates 2007 Digital Camera Usage and Satisfaction studije u vezi upotrebe i zadovoljstva digitalnim fotoaparatima koja je juče izdata, Canon PowerShot SD serija je ocenjena kao najbolji point and shoot segment, Casio Exilim Zoom serija je ocenjena kao najbolja u ultra tankom segmentu, Fujifilm Finepix F serija vodi u point and shoot segmentu a Nikon D serija je ocenjena kao najbolja među DSLR modelima.

U svakom segmentu, merena su četiri faktora za određivanje zadovoljstva potrošača: kvalitet slike, performanse, operacija, izgled i stil. Evo zaključaka: “Fujifilm Finepix F serija ocenjena je kao najbolja u point and shoot segmentu sa rezultatom indeksa od 749 na skali od 1000 poena, prilično dobro se rangirajući na svim faktorima zadovoljnog potrošača. Kodak Z serija i Canon PowerShot A serija ga prate u ovom segmentu sa ocenama od 744 i 739 poena.

Među najboljim point and shoot fotoaparatima, Canon PowerShot SD serija ocenjena je kao najbolja sa 829 poena. Serije se naročito dobro kotiraju u svim faktorima zadovoljstva korisnika. Panasonic DMC-FZ serija (785) i Kodak Z serija (783) slede Canon u ovom segmentu.

U ultra tankom segmentu, Casio Exilim Zoom serija vodi sa 802 poena, naročito dobro se kotirajući u izvršavanju operacija kao i u izgledu i stilu. Canon PowerShot SD serija (796) i Kodak V serija (787) ga prate u ovom segmentu.

Sa rezultatom od 822 poena, Nikon D serija vodi u DSLR segmentu dobijajući značajno visoke ocene od potrošača u sva četiri faktora”

Point and shoot deo nije toliko interesantan kao DSLR, naročito pošto Canon, čiji je udeo na tržištu značajno veći nego Sony-jev, Pentax-ov i Olympus-ov, izgleda da ima najgori kvalitet slike. Canon-ovi fotoaparati nisu savršeni, to je sigurno, ali kvalitet slike je svakako domen u kojem se ova kompanija ističe.

Nikon-ov rezultat je takođe interesantan. Sudeći po ovoj studiji, izgleda da se Nikon izdvaja u svetu DSLR-ova dok ostali imaju razočarajuće karakteristike koje jedva da mogu da se uzmu u obzir.

Uopštenogledano, možemo da kažemo na kraju da ovu studiju ne treba da uzimate previše ozbiljno zato što su njeni rezultati ekstremno čudni.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272