Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Da li se vaš mobilni telefon prisluškuje?

Mobilni telefoni mogu da se prisluškuju isto onako lako kao i žičani telefoni. Mobilni telefoni su sada glavna meta ilegalnih operacija koje mogu da dovedu do narušavanja vaše privatnosti i bezbednosti. U nekim slučajevima, hakeri mogu čak da promene sadržaj ekrana mobilnog telefona tako da izgleda kao da je normalan i "nehakovan". Sve što je potrebno kriminalcima da bi upali u vaš mobilni telefon su nekoliko pravih alata za hakovanje i odgovarajući softver. Dovoljno je samo na par sekundi da im date pristup vašem mobilnom uređaju da bi upali u njega.

Glavno pitanje je da li se vaš mobilni telefon prisluškuje? Ovo je pitanje na koje je skoro nemoguće odgovoriti. Ali ako angažujete sva vaša čula na ovo, vi možete lako da utvrdite da li se vaš mobilni telefon prisluškuje ili ne.

Prvo, imajte na umu da kada se mobilni telefon prisluškuje korisnik obično ne može da prima pozive i da poziva druge korisnike. Ako program za špijuniranje radi, mobilni telefon ima samo jednu dostupnu putanju za transmisiju. Većina hakera će da isključi program za špijuniranje svaki put kada se spremate da pozovete nekoga kako bi izgledalo da se vaš mobilni telefon normalno ponaša.

Drugo, treba da obratite pažnju na status baterije vašeg mobilnog telefona. Ako primetite da se vaš mobilni telefon brzo prazni čak i ako ste noćas napunili bateriju, onda postoji šansa da se tu nešto čudno događa. Hakeri intenzivno koriste bateriju mobilnog telefona za prenošenje podataka. Ako ste sigurni da je vaša baterija relativno nova i da vaš mobilni telefon tačno prikazuje status baterije, a vaš mobilni telefon vas ipak upozorava na prazne baterije, onda imate dobar razlog da sumnjate da neko prisluškuje vaš mobilni telefon.

Treće, da li vaš mobilni telefon povremeno postaje neobično topao? Ovo je još jedna indikacija špijuniranog mobilnog telefona. Normalno je da se mobilni telefon zagreje ako ga koristite duže vreme, ali ako jedno vreme niste koristili mobilni telefon a on se ipak nenormalno greje, onda vas možda neko prisluškuje.

GSM telefoni, koji spadaju u najpopularnije vrste mobilnih telefona, će vam vrlo jasno dati do znanja da vas neko prisluškuje. Sećate se onog zujanja koje se čuje dok telefonirate? Ovo je normalno ponašanje mobilnog telefona. Ali kada čujete iste kratke zujeće zvukove iz mobilnog telefona kada ne telefonirate, i koji traju po nekoliko minuta i pojačavaju se kada se približite mobilnom telefonu, onda sa sigurnošću možete da zaključite da se nešto čudno dešava sa vašim mobilnim telefonom.

Ne dešava se svaki dan da vam neko prisluškuje mobilni telefon, ali nije nemoguće da se i to desi. U svakom slučaju, iz predostrožnosti nije loše da znate kako možete da utvrdite da li se vaš mobilni telefon prisluškuje.

Uvek treba da vodite računa o sopstvenoj bezbednosti i da zaštitite vašu privatnost na sve moguće načine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Pero postar
Da li moj telefon prisluskuju ne znam da li sam im interesantan ali da mogu da to rade i kako moze se procitati ovde https://www.spijunskaoprema.org/prisluskivanje-mobilnih-telefona/ veoma poucan tekst.

• Jana Colic
Instalirajte Signal

• marina andrijevic
Ljudi zasto bi mene neko prisluskivao da cuje sta cu da kuvam i sta muz da mi kupi kad se vraca sa posla

• Svetlana Nikolic
Ima bolesnika koji vole da drze sve pod kontrolom da bi se osecali sigurnije,i nemaju dara da zive svoj život već tudji gledaju da iskomplikuju da im bude interesantnije,bolest ali se treba cuvati tih bolesnika,iskreno jer su obicno manipulatori a sa njima je u kompletu i negativna energija koja svakome šteti.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272