Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Da li su vam antivirusni programi stvarno potrebni?

Čuvena široko rasprostranjena misao tvrdi da ako želite da zaštitite vaš računar, morate da instalirate neko antivirusno rešenje, firewall, ili program koji poseduje i jedno i drugo. I ja se sa tim slažem, ali nedavna informacije vezane za bezbednost nisu toliko ohrabrujuće. U ovom trenutku, Internet korisnici mogu da biraju između velikog broja antivirusnih rešenja, kao što su Kaspersky Antivirus, McAfee, Norton Antivirus, NOD32, Panda Antivirus, BitDefender Antivirus, AVG i još mnogi drugi. Svi ovi antivirusni programi, jedan po jedan, su bili glavna tema eksperata za bezbednost zbog bezbednosnih rupa koje su otkrivene u njima.Očigledno, ova otkrića su ukazivala na manje ili veće ranjivosti koje su otkrivene u ovim bezbednosnim rešenjima a koje hakeri mogu da iskoriste kako bi napali i upali u vaš sistem. Dakle, antivirusni programi koji su trebali da nas zaštite mogu da postanu opasni i da bukvalno omoguće hakerima da se konektuju na naš računar.

Nedavno je ovakvo shvatanje potvrđeno od strane bezbednosne kompanije Secunia koja je otkrila ranjivost u Trend Micro-u, antivirusnom rešenju koje se bori za primat sa bezbednosnim gigantima kao što je Kaspersky i Symantec. Ali čak i najjače kompanije u ovoj oblasti su pokazale da su ranjive. Uzmimo primer Symantec-a, firme koja je postala popularna sa svojom Norton Antivirus tehnologijom. Pre nekoliko nedelja, Symantec-ov antivirusni program je pogrešno označio neke vitalne Windows fajlove kao opasne i smestio ih u karantin. Naravno, operativni sistem se srušio a neki korisnici su izgubili svoje podatke. Da bi spasao svoju reputaciju, Symantec je ponudio besplatne licence i kompenzaciju za sve oštećene stranke.

Zato ja vas sada pitam: da li vredi kupiti antivirusni proizvod pošto on takođe može da izazove ozbiljne probleme na vašem računaru?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272