Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Deset web aplikacija sa najgorim imenima

Jedan od aspekata Web 2.0 koji ne prestaje da nas zabavlja su čudna, a ponekad i grozna imena pod kojima se pojavljuju novi programi koji promovišu Web 2.0 tehnologije. Međutim, neka od njih su postala veoma uspešna – na primer, del.icio.us – ali se većina pokazala kao potpuni promašaj. Neka Web 2.0 imena su inspirisana karakterima iz Star Wars-a a postoji čak i Web 2.0 Name Generator u slučaju da vam je potrebna inspiracija.

U ovom članku predstavićemo vam zanimljivu listu 10 najgorih imena u Web 2.0 areni. Sledi lista najgorih:

1. Fairtilizer - onlajn muzički servis. Servis je odličan ali njegovo ime ne privlači veliku pažnju, zato je Valleywag predložio da Fairtilizer promeni ime. A čak je i Name Inspector pisao o tome mada ni oni ne znaju odakle bi počeli. Zaključili su da je ovo ime veoma loša igra reči, sa nekim nesrećnim sporednim značenjima. Iako se još nisu odlučili za novo ime uskoro će morati.

 

 

 

2. Profilactic je proizvod socijalne mreže koja skuplja feed-ove. Zvuči kao dobar proizvod ali ime mu je jednostavno bizarno. Možda je to samo jedan od pokušaja privlačenja pažnje zato što oni sa ponosom prikazuju kritike vezane za njihovo ime na svom web sajtu. Na primer Marc Canter je rekao “Profilactic zvuči tako – tako – tako kao je ga je imenovala dete od 3 godine. Kako to može da bude proizvod?”.
 

 

3. gravee je društvena mašina za pretraživanje koju je osnovala zajednica i koja personalizuje rezultate po interesima korisnika. Ime mu označava grob, s' tom razlikom što ima jedno slovo e viška na kraju.
 

 

4. LicketyShip je e-komercijalni servis koji isporučuje robu u roku od nekoliko sati od trenutka naručivanja. Njegovo ime je namerna igra reči lickety split  ali izgleda da je ljudima teška za pamćenje.

 

 

5. Oyogi je web sajt koji je kreirala zajednica i izgrađen je na pitanjima i odgovorima. Ime bi moglo da označava spiritualni mir uma… samo što ima jedno slovo “o” viška.
 

 

6. Layoffspace - ovo je socijalna mreža za nezaposlene, tako da možemo da kažemo da je ovo ime u skladu sa kontekstom, pa čak i malo duhovito. Ovo ime nalazi se na ovoj listi zato što je u suštini nespretni pokušaj kopiranja imena MySpace.

 7. iStalkr - ovo je web aplikacija koja vam omogućava da kreirate praćenje svih RSS feedova za servise koje koristite kao što su Digg, Del.icio.us, Ma.gnolia, i tako dalje. Ovaj program kreira vremensku liniju vaših aktivnosti. Ime mu pristaje ali je malo jezovito.

 8. Agester - zajednica gde možete da pogađate godine ljudi, da otkrijete koliko stari izgledate i da upoznate nove ljude. Ovo ime se nalazi na ovoj listi zbog upotrebe “ster” klišea (Friendster, Napster, Dogster, i tako dalje).

 9. hoooka je onlajn prodavnica za razmenu video snimaka, fotografija i audio snimaka. Ok, ime je prilično duhovito i odgovara ciljnoj publici. Možda nas je omelo ono jedno dodatno slovo “o” (izgleda da imamo nešto protiv suvišnih slova. Još jedan primer je Zooomr).

 10. Qoop je servis koji omogućava korisnicima da kreiraju i prodaju sadržaj. To je reč koja nema značenje, taktika koja je postala uobičajena u web 2.0 – prilično bezopasno. Mi smo izabrali ovo ime samo zato što je slično imenu “goop”.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272