Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1000 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1000 rsd

Digitalni fotoaparati - Panasonic LUMIX-FZ18

Panasonic LUMIX-FZ18 je fotoaparat od 8 megapiksela sa 18x optičkim zumom koji će izaći u septembru u srebrnoj i crnoj varijanti po ceni od 399 dolara. Sa ovim fotoaparatom Panasonic je proširio svoju LUMIX familiju fotoaparata sa impresivnim 18x optičkim zumom. Pored širokougaonog objektiva od 28mm čiji je proizvođač LEICA (LEICA DC objektiv) FZ18 poseduje revolucionarni Intelligent Auto Mode, koji uključuje detekciju lica, inteligentno selektovanje scena i kontinualni auto fokus, omogućujući korisniku da lako snimi čiste, profesionalne slike u bilo kojoj situaciji ili razmeštaju.

Kada se ovaj moćni fotoaparat sa optičkim zumom od 18x, prebaci u Intelligent Auto Mode, funkcija za prepoznavanje više lica se automatski uključuje, tako da nema potrebe da se menjaju podešavanja svaki put kada se uslovi promene. DMC-FZ18 intuitivni Intelligent Auto Mode se sastoji iz sledećih komponenti:

 • Inteligentno selektovanje scene, koje automatski selektuje odgovorajući scenski režim snimanja među najčešće korišćenim scenskim režimima kao što su Portrait, Scenery, Macro, Night Scenery i Night Portrait;
 • Sistem za detekciju lica, koji pomaže fotoaparatu da podesi ekspoziciju za maksimalno 15 lica i snimi ih čisto i svetlo;
 • Kontinualni Auto-fokus, koji omogućava fotoaparatu da drži fokus na subjektu bez potrebe da držite pritisnut zatvarač do pola što povećava šanse za dobijanjem dobrog rezultata jer se smanjuje vreme automatskog fokusiranja.

Slično čitavoj LUMIX liniji digitalnih fotoaparata koji su izašli u 2007. godini, fotoaparat poseduje funkcije koje primenjuju napredne mere protiv zamućenja - Intelligent Image Stabilization sistem, koji kombinuje MEGA Optical Image Stabilization (O.I.S.) kako bi kompenzovao drhtanje ruku i Intelligent ISO Control koji detektuje i podešava zamućenje koje nastaje od pomeranja subjekta.

LUMIX DMC-FZ18 je takođe opremljen sa 2.5-inčnim velikim, visoko rezolucijskim LCD-om sa 207,000 piksela, 0.44-inčnim električnim tražilom sa 180,000 piksela, f/2.8 svetloćom i visoko kvalitetnim Venus Engine-om III, koji omogućuje snimanje sa ISO 1600 u normalnom režimu snimanja.

DMC-FZ18 je redizajniran kako bi stilski bio lep i lakši za upotrebu. Automatsko fokusiranje, zaključavanje ekspozicije i Macro dugmad su sada nezavisna, kako bi omogućila brze i direktne operacije, metalni komandni točkić daje snagu dizajnu a poboljšani gumeni grip omogućava lakše držanje fotoaparata. Redizajnirano telo takođe inkorporira džojstik koji je popularizovan u DMC-FZ8 modelu, koji omogućuje podešavanje velikog broja opcija, kao što je ručno fokusiranje  i podešavanje ekspozicije.

Ostale napredne funkcije LUMIX-a DMC-FZ18 uključuju:

 • Custom Setting Mode koji memoriše podešavanja koja ste često koristili i omogućuje njihovo brzo pozivanje pomoću komandnog točkića.
 • Fotografije od 1920 x 1080 piksela idealne za pregledanje ne celokupnm ekranu HDTV-a.
 • Šest metoda auto fokusiranja uključujući: detekcija lica, multi, three-point high-speed, one-point high-speed, one-point normal-speed i spot. Sa one-point auto-focus ili spot auto-focus metodama, područje automatskog fokusiranja može da se bira između 11 tačaka pomoću džojstika ili dugmeta kursora.
 • Napredni scenski modovi (Advanced Scene Modes) obezbeđuju korisnicima više kontrole nad nekim često upotrebljavanim scenskim režimima kao što su režimi za fotografisanje u zatvorenom prostoru i u prirodi.
 • SILKYPIX Developer Studio 2.0SE program za editovanje i razvijanje RAW fajlova.
 • 27 MB ugrađene memorije: Savršeno za kreiranje rezervnih kopija sa SDHC/SD memorijskih kartica.
 • Ektra Optički zum proširuje moć zumiranja na 28.7x u rezoluciji od 3 megapiksela.
 • Kompatibilnost sa SDHC memorijskim karticama velikog kapaciteta.
 • Title Edit funkcija omogućuje ubacivanje teksta i dodatnih informacija o slici.
 • Pregledanje slika po kategoriji: Sortirajte sike u kategorije kao što su portreti, pejzaži, noćni snimci, događaji i slike pokretnih subjekata. Takođe postoji mogućnost pregledanja slika u istoj kategoriji u obliku slajdšoua.
 • Opcioni dodaci uključuju tele-konverziono sočivo, sočivo za makro fotografiju, ND filter, MC zaštita, adapter za objektiv, AC adapter, pakovanje baterija, meka torbica i torbica za fotoaparat.

LUMIX DMC-FZ18 će moći da se kupi u septembru 2007. godine po ceni od 399.95 dolara..

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272