Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Web Design Blueprints

Web Design Blueprints

Web Developers Reference Guide

Web Developers Reference Guide

Dreamweaver CS5: KAKO DA promenite boju pozadine

Prilikom dizajniranja web sajta, možda ćete poželeti da promenite boju pozadine web  stranice ili dela stranice.


Ako želite da  promenite boju pozadine cele stranice ili dela stranice, uradite sledeće:

     
  1. Ako želite da  promenite boju pozadine cele stranice, kliknite na dugme Page Properties na dnu  stranice Dreamweavera. Kliknite na kvadratić Background color, koji je po  standardnom podešavanju sive boje, i promenite na boju koju želite. Videćete da  se promenila boja pozadine, ali ne i delova koji su prekriveni zaglavljem,  menijem sa strane, odeljkom za sadržaj i footerom. 
  2. Ako želite da promenite boju pozadine linije menija  kliknite negde unutar linije menija i u statusnoj liniji kliknite na "".  Kliknite na dugme "Edit CSS" u panelu Properties. Otvoriće se CSS  panel sa desne strane prozora Dreamweavera. Potražite stavku background i  dvostruko kliknite na nju a zatim izaberite željenu boju. 
  3. Ako želite da promenite boju pozadine zaglavlja i footera  kliknite bilo gde u zaglavlju i u statusnoj liniji kliknite "".  Kliknite na dugme Edit CSS i dvostruko kliknite na stavku Background u CSS  panelu koji će se otvoriti. Isti postupak ponovite i za footer, ali u statusnoj  liniji kliknite na stavku "". 
  4. Ako želite da promenite boju pozadine glavnog odeljka za  sadržaj stranice prvo kliknite bilo gde unutar glavnog odeljka web stranice a  zatim u statusnoj liniji kliknite na "". U CSS  panelu sa desne strane prozora Dreamweavera potražite liniju 'Properties for  ".twoColLiqLtHdr .mainContent"'. Pomerite kursor odmah iznad ove  linije teksta dok se ne pojavi link Add property. Kliknite na ovaj link i u  padajućem meniju izaberite Background-color. Izaberite željenu boju za pozadinu  glavnog odeljka vaše web stranice.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272