Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Angular 6 kroz primere - III izdanje

Angular 6 kroz primere - III izdanje

Uvod u HTML 5 za programere

Uvod u HTML 5 za programere

Dreamweaver CS5: KAKO DA radite sa bojama u Dreamweaveru

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 1216

Prilikom kreiranja web stranice potrebno je da koristite  Web-safe boje da bi se boje prikazivale jednako u svim pretraživačima.


Kada želite da promenite boju koju ste upotrebili na vašoj  web stranici, možete da kliknete na bilo koje polje sa bojom koje je dostupno u  mnogim okvirima za dijalog, kao što je i Preferences okvir za dijalog. Otvoriće  se Color Picker koji vam omogućava da izaberete boju za različite elemente na  stranici.

Kada kliknete na polje sa bojom, otvoriće se Color Picker  koji prikazuje pipetu i uzorke boje koje su dostupne. Linija na vrhu Color  Pickera prikazuje aktuelno selektovanu boju i njenu heksadecimalnu vrednost.

Ako želite da izaberete boju koja je definisana kao  standardno podešavanje, kliknite na dugme Default Color. Ako kliknete na dugme  Color Wheel otvoriće se sistemski Color Picker.

Takođe možete da izaberete različite palete boja,  uključujući i Color Cubes, Continuous Tone, Windows OS, Mac OS i Grayscale.  Palete Color Cube i Continuous Tone sadrže Web-safe boje, dok Windows OS, Mac  OS i Grayscale ne sadrže.

Ako ne koristite Web-safe paletu, možete da upotrebite  komandu Snap To Web Safe da bi Dreamweaver zamenio izabranu boju sa  odgovarajućom Web-safe bojom.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272