Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Drop.io - odličan servis za hostovanje fajlova

Većina servisa za hostovanje fajlova se međusobno razlikuju samo po drugačijem interfejsu i drugačijoj web adresi, a u suštini nude potpuno iste usluge.

Sa druge strane, Drop.io je jedinstven zato što poseduje nekoliko jedinstvenih funkcija u odnosu na ostale servise za hotovanje fajlova.

Prvo, korisnici ne moraju da se prijave da bi mogli da skladište svoje fajlove na Drop.io web sajtu a jedino ograničenje je da fajlovi koje aploudujete ne smeju da budu veći od 100 Megabajta.

Fajl koji aploudujete može da sadrži druge fajlove (on može da bude zip ili neka druga vrsta arhive), sve dotle dok ne premašuje 100 Megabajta. Ako želite da skladištite više fajlova kreirajte nekoliko arhiva koje sadrže više fajlova i aploudujte ih jednu po jednu. Svakom fajlu koji ste aploudovali možete da pristupite preko url-a koji se dodaje nakon www.drop.io. Jedinstveni aspekt servisa je to što korisnici mogu da izaberu naziv fajla koji su aploudovali na www.drop.io, sve dotle dok izabrano ime ne koristi nijedan drugi korisnik.

Fajlovi mogu da se zaštite pomoću lozinke što znači da samo korisnici koji poseduju lozinku mogu da pristupe arhivama i fajlovima koji se nalaze u njoj. Fajlovi koje ste aploudovali mogu autoamtski da se izbrišu nakon definisanog vremenskog perioda koji može da se kreće od jedan dan pa do godinu dana. Kreator aploudovanog fajla može u bilo kom trenutku da produži vreme.

Takođe vlasnik aploudovanog fajla može da odredi kako će korisnici stupati u interakciju sa fajlovima. Izbor se kreće od mogućnosti samo pregledanja, preko mogućnosti pregledanja i unošenja beleški, pa sve do unošenja beleški i fajlova.
Još jedan interesantan aspekt je taj što fajlovi mogu da se dodaju ne samo preko Dropio-ove home stranice već i na druge načine kao što je slanje fajlova preko e-mail-a ili mobilnog telefona. Fajlovi mogu da se šalju kao prikačeni objekti (attachments) na e-mail adresu imefajla@drop.io i biće postavljeni ako ne prelaze veličinu od 100 MB.

Adresa: Drop.io

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272
 
     
z