Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Demystifying Internet of Things Security

Demystifying Internet of Things Security

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Facebook: KAKO DA izbegnete gubljenje vremena na Facebooku

Facebook  korisnicima obično služi da ostanu u kontaktu sa prijateljima, međutim ima  korisnika koji preteraju i gube previše vremena na ovoj društvenoj mreži.


Ako ste se i vi  "zarazili" i ljuti ste na sebe što previše vremena izgubite na  Facebook stranicama, evo nekoliko saveta kako da rešite ovaj problem.

1. Ignorišite  zahteve

Kada vam  prijatelj pošalje zahtev, možda niste u mogućnosti da vidite sve detalje, što  će dovesti do toga da otvorite stranicu, pregledate, provedete vreme pregledajući  postove, da biste na kraju zaključili da vas to i ne interesuje.

2. Zaustavite  emailove
 
Ako dobijate puno  emailova koji vas obaveštavaju o tome da li je neko prihvatio vaš poziv za  prijateljstvo ili vam je neko poslao poruku i tako dalje, možete da isključite  opciju za slanje emailova tako što ćete kliknuti na Account u gornjem desnom  uglu prozora Facebooka i izaberite Account Settings. Na kartici Notification  isključite sva polja za različita obaveštenja putem emaila.

3. Izbegavajte  aplikacije i igrice

Niste ni svesni  koliko vremena može da se provede igrajući jednu od zaraznih igrica na  Facebooku ili koristeći aplikacije za ulepšavanje profila i ocenjivanje  prijatelja.

4. Isključite  Chat

U donjem desnom  uglu prozora kliknite na Chat i otvoriće se lista prijatelja koji su online. Na  vrhu liste kliknite na Options a zatim na Go Offline i vaši prijatelji neće  znati da ste onlajn i nećete trebati da odgovarate na porukice koje vam šalju.

5. Uključite  alarm koji će vas upozoriti da je kraj poseti Facebooku

Izaberite da li  ćete upotrebiti budilnik, mobilni telefon ili običan kuhinjski tajmer, podesite  vreme kada da vas upozori da je vreme da prekinete "kopanje" na  Facebooku.

6. Ako ništa  drugo ne pomaže, deaktivirajte nalog.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272