Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Outlook 2003

Outlook 2003

Komunikacioni protokoli interneta

Komunikacioni protokoli interneta

Firefox - pronađite rezervnu kopiju bookmarkova

Moja jedina primedba vezan za Firefox je ta što je kod nekih korisnika i dalje sklon padu. To važi i za Firefox na mom notebooku koji je takođe sklon padovima (zahvaljujući čemu će ovih dana da ide na prodaju). Ali juče, Firefox je pao najgadnije do sada. Nakon ponovnog butovanja, shvatio sam da su potpuno izbrisani svi bookmarkovi.

 

To je bilo veoma loše. Ja periodično pravim rezervne kopije bookmarkova ali već nekoliko nedelja nisam to uradio što znači da su svi bookmarkovi ka pričama koje sam nedavno pročitao i o kojima sam želeo da pišem nestali. To je da poludiš.

Siguran sam da ne treba da vam dalje razjašnjavam zašto je loše kada izgubite bookmarkove. Ali sam otkrio jednu odličnu stvar vezanu za Firefox kada sam počeo da tražim najlakši način da saniram gubitak: Firefox snima rezervnu kopiju bookmarkova, za svaki slučaj. U stvari, da budem precizniji, snima pet kopija, po jednu za svaki od zadnjih pet dana.

Prva stvar koju treba da uradite da biste vratili ove izgubljene bookmarkove je da ih pronađete. To je malo teže pošto su oni sahranjeni veoma duboko. Evo gde se oni nalaze (barem u Windows XP-u). Koristeći Windows Explorer, potražite:

C:\Documents and Settings\\
Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\
.default\bookmarkbackups.

Naravno, korisničkoime i besmislenitekst će biti drugačiji na svakom računaru. U navedenom direktorijumu pronaći ćete pet fajlova sa očiglednim imenima (vidite sliku). Kopirajte najnoviji i prebacite ga u My Documents direktorijum da biste sebi olakšali sledeći korak.

Sada, u Firefoxu jednostavno kliknite na Bookmarks – Organize Bookmarks. Kliknite na File – Import Bookmarks i selektujte From File. U sledećem koraku samo pronađite My Documents direktorijum i izaberite fajl rezervne kopije koji ste tamo postavili. Kliknite na Open da biste završili operaciju i gotovi ste; svi vaši bookmarkovi bi trebali da budu vraćeni tamo gde su i bili. Eto, Firefox nas je još jednom prijatno iznenadio!

Ovde možete da pronađete kompletnu dokumentaciju za ovu funkciju.

Znam da je ovo savet koji vam nije svakodnevno potreban ali možda će vam jednom zatrebati. Rekao bih vam da bookmarkujete ovaj članak tako da možete da ga pronađete, ali to možda ovaj put ne bi pomoglo…

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272