Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Linux za mreže

Linux za mreže

Popust cena: 2200 rsd

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Popust cena: 1760 rsd

Geexbox Linux - savršena distribucija za vaše multimedijalne potrebe

Sve više ljudi koristi Microsoft Xbox kao svoj kućni medijski centar. Ovo rešenje funkcioniše odlično ali čovek uvek treba da misli na budućnost. Xbox neće trajati večno a novi Xbox 360 još ne može da se modifikuje da služi kao medijski centar. A o ceni koja je za većinu nas previsoka da i ne govorimo. Po meni mnogo bolja i jeftinija alternativa je da sklopite računar samo za ovu namenu. A da dobijete pravi medijski centar na relativno jeftinom hardveru postaraće se Geexbox, Linux distribucija koja je specijalno dizajnirana samo za vaše multimedijalne potrebe.

Distribucija je velika samo 8.9 megabajta ali dolazi sa neverovatno velikim brojem funkcija. To je butabilna Linux distribucija zasnovana na izvanrednom Mplayer-u za koji možete da budete sigurni da će pokrenuti skoro sve fajlove koje mu ponudite. On može da pokreće MPEG 1/2/4, Real Media, Windows Media, Ogg i Matroska kao i audio i mrežne strimove.

Multimedijalni fajlovi mogu da se ubacuju i čitaju sa različitih izvora kao što je CD, DVD, HDD, LAN pa čak i Internet. Sve je tu, i sve je malo pa se butuje veoma brzo. Ova distribucija neće imati problema sa većinom hardvera. Hardverski zahtevi su smešni za današnje pojmove: 64 megabajta RAM-a, Pentium klasa procesora (preporučuje se 400+ Mhz) ili Mac G3+ (G4+ se preporučuje), ALSA kompatibilna zvučna kartica, VESA 2.0 komplementarna grafička kartica i CD ili DVD drajv.

Vi možete da daunlodujete izgrađeni ISO imidž, izvore ili Debian skladište sa web sajta programera. Tu ćete naći i listu podržanog hardvera što je odlično ako naletite na probleme ili želite da izgradite računar koji može da koristi ovu Linux distribuciju.
Adresa: Geexbox

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272