Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 890 rsd

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 690 rsd

Gizmo5 Voip program - dobra zamena za Skype

Ako upitate korisnika Interneta da imenuje Voip over IP program oni će najverovatnije spomenuti Skype i nakon toga će ućutati. Skype je dobro poznati brend, tako da ga poznaju čak i oni ne baš tehnički potkovani korisnici Interneta.

Ali, da li ste čuli za Gizmo 5 VOIP program? Gizmo 5 je bio poznat kao Gizmo Project. On obezbeđuje klijente za desktop PC-je i mobilne telefone. Podržani su Windows, Macintosh i Linux.

Osnovni problem ovih konkurenata Skype-a je kako da ubede grupe korisnika da ih upotrebe. Ako se vama dopadne Gizmo 5, morate da ubedite svoje prijatelje na listi kontakata da se takođe prebace na njega, inače nema mnogo smisla koristiti ga, osim ako ne želite samo da obavljate internacionalne telefonske razgovore.

U suštini postoji četiri glavne funkcije Gizmo 5: VOIP pozivi, Instant Messenger, File Sharing i Video Calls.

Kao i u Skype Voice-u pozivi preko IP-a ka drugim Gizmo 5 korisnicima su besplatni a kada zovete druge korisnike veoma je jeftino.

Funkcija koja je jedinstvena u Gizmo-u 5 u odnosu na Skype je podrška za Instant Messenger. Gizmo 5 podržava MSN, Jabber, AIM, Yahoo i neke druge mreže.

Ako kupite kredit za pozivanje drugih korisnika biće vam drago što kredit neće isteći ako ga ne iskoristite u određenom periodu. Interesantna napomena je da je veličina zauzete radne memorije Skype-a skoro dvostruko veća od Gizmo-a 5 što bi mogao da bude dobar razlog da se prebacite na njega ako koristite slabiji hardver.

Gizmo 5 izgleda kao prilično dobra alternativa za Skype i ako imate neke prijatelje koji i dalje koriste Skype pokušajte da ih ubedite da isprobaju Gizmo 5. Možda im se i dopadne.

Adresa: http://gizmo5.com/pc/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272