Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1640 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1710 rsd

Guard Systems dodaje onlajn skladišta za ID Vault

Ako vam se dopada ideja da sve lozinke i informacije o broju kreditne kartice stavite na poseban thumb drajv koji je obezbeđen ličnim pin brojem, onda ćete možda želeti da proverite dodatke koje je Guard System napravio za njihov ID Vault prenosivi drajv.

Ideja je ta da ako stavite sve brojeve računa i lozinke na drajv, oni se neće nalaziti na računaru tako da čak i ako lopov ima pristup vašem računaru, neće biti u mogućnosti da dođe do vaših tajnih podataka. Pošto banke i finansijske institucije ne zahtevaju upotrebu posebnog drajva vi ćete i dalje moći da dođete do vašeg naloga putem weba koristeći log-in informaciju. Lopovi retko dolaze do tih informacija kroz personalne računare. To znači da ćete i dalje ostati ranjivi za hakere i možete biti prevareni da date informacije o računu i lozinkama na phishing sajtovima. Međutim, malo je verovatno da ćete upasti u ruke lažnim sajtovima finansijskih institucija ako uvek koristite ID Guard za pristup nalozima.

Ako vas je zainteresovao ovaj dodatni sloj zaštite, onda će vas interesovati neke nove funkcije koje je kompanija izdala. Kao odgovor potrošačima koji su rekli da bi voleli da čuvaju sve informacije o računima za onlajn kupovinu na thumb drajvu, Guard System je dodao 500 glavnih onlajn šoping sajtova u svoju mrežu od 7000 finansijskih sajtova (banke, brokerske kuće). Thumb drajv čuva i automatski ubacuje log-inove naloga i informacije o kreditnim brojevima čim utvrdi da je sajt na kojem se nalazite legitiman.

Drajv je sada manji za 30 procenata, tako da možete da ga okačite na privezak za ključeve, ali i lako da ga zagubite na dnu torbe. Ali ne brinite, jer ako ga izgubite on je beskoristan bez pin broja, a vi ili bilo ko drugi ko pokuša da ga upotrebi ima samo tri šanse da ukuca pin broj pre nego što on postane neupotrebljiv.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272