Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Hazel - veoma koristan Mac program

Hazel vam daje mogućnost da konfigurišete pravila za automatsko upravljanje datotekama, koja su vrlo slična pravilima koje koristi Mail.app.

Hazel može automatski da razvrstava datoteke, da ih označava, da ih pokreće u aplikaciji, da ih šalje u iTunes i iPhoto, da sarađuje sa Automatorom itd…

Naravno, kao i kod svakog sličnog programa prvo krenite sa nekoliko jednostavnih pravila, a onda polako gradite automatizaciju prema vašim specifičnim potrebama.

Demonstracijom ćemo pokušati da rešimo jedan čest problem.

Bez obzira da li daunlodujete fajlove, ili ste ih dobili kao prikačku uz email ili ste ih prebacili na računar sa USB stika, dati fajlovi će uglavnom završiti u jednom direktorijumu, na desktopu ili daunlod direktorijumu ili nešto slično.

Vremenom se naravno sakupi poveći broj fajlova u ovom direktorijumu i često je teško videti koje ste fajlove upravo snimili. Da biste malo olakšali rad možete da upotrebite Hazel tako što ćete mu narediti da:

  • ignoriše direktorijume i aliase (za slučaj da radite sa desktopom),
  • da sve smart foldere iz istog razloga oboji u sivo,
  • da sve ostale fajlove koje su stari manje od 24 sata oboji u zeleno,
  • da sve fajlove stare između 24 i 48 sati oboji u žuto,
    i da sve ostale fajlove starije od dva dana oboji u crveno.

Ovako postavljena pravila će vam vrlo jasno dati do znanja koji su novi fajlovi (zeleno), šta vas još čeka na obradu (žuto), i šta bi već trebalo da bude obrađeno i spremljeno u arhivu ili izbrisano (crveno). Zelene fajlove je posebno lako uočiti ako želite da ih otvorite iz neke aplikacije neposredno nakon što ste ih snimili.

Nakon nekoliko dana gužva na desktopu (ili u drugom daunlod direktorijumu) će sama od sebe nestati. A nakon što se malo naviknete na Hazel i počnete da ga koristite češće disk će vam verovatno biti uredniji nego ikad i što je najbolje bez vašeg truda.

Hazel košta 22 dolara, ali možete ga isprobavati 14 dana, pa predlažem da ga instalirate i isprobate.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272