Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Learn Kali Linux 2019

Learn Kali Linux 2019

GNU/Linux Rapid Embedded Programming

GNU/Linux Rapid Embedded Programming

IBM oslobađa svet od Microsofta

IBM već deset godina podržava korišćenje Linuxa, i stalno traži nove načine kako da zadrže Microsoft što dalje od svojih proizvoda. Čini se da u svojoj misiji sasvim dobro napreduju.

IBM je upravo sklopio ugovor o saradnji sa Red Hatom, Novellom i Ubuntuom. Cilj saradnje je stvaranje računara koji ne koriste Microsoftov softver.

"Ideja računarstva koji je oslobođen od Microsofta je u vazduhu već neko vreme", rekla je direktorica za Linux pri IBM-u, Inna Kuznetsova. "Upravo sklapamo partnerstva sa distributerima Linuxa i prodavačima hardvera kako bi ostvarili ovaj cilj."

Kuznetsova je odbila da komentariše finansijski aspekt dogovora, ali je rado objasnila kakvu će ulogu u procesu demicrosoftizacije imati IBM. "Naša uloga će biti širenje reči i osiguravanje softvera koji su potrebni kompanijama i firmama", rekla je. "Mislim da postoji velika potreba za alternativnim računarskim okruženjima."

IBM misli da su male kompanije posebno dobra meta za njihov projekat. Koristeći besplatna rešenja, smanjiće sebi troškove poslovanja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272