Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Aerial Photography and Videography Using Drones

Aerial Photography and Videography Using Drones

Fotografisanje portreta

Fotografisanje portreta

Isprobajte Microsoft-ov HD View

Pregleda (30 dana / ukupno): 6 / 1332

HD View je nova tehnologija razvijena u Microsoft Research-u koja vam pomaže u prikazivanju i interakciji sa veoam velikim slikama koje imaju više od Gigapiksela. Bio sam iznenađen kada sam otkrio plugin za Internet Explorer (link) i Mozilla Firefox (link) koji mogu da se instaliraju sa web sajta projekta. iako nisam uspeo da ga pokrenem u Firefox-u.

Ovaj plugin omogućuje pretraživaču da bude kompatibilan sa HD View-om, što znači da ćete moći da koristite napredne funkcije plugin-a kako biste stupili u interakciju sa specijalno pripremljenim slikama. Ove velike slike ne mogu da stanu na ekran u celosti i korisnik mora da koristi miš da bi se pomerao okolo i zumirao unutra i napolje na slici.

Pošto se ovde radi o slikama velike rezolucije, ovde obično ne dolazi do gubitka kvaliteta kada zumirate unutra, ili je gubitak kvaliteta zanemarljiv. Tek kada dođete do krajnjih granica uveličanja slike primetićete standardne efekte zumiranja u sliku u obliku smanjene oštrine.

HD View normal prikaz

HD View zumirani prikaz

Kao što možete da vidite kvalitet slike nije degradiran kada zumirate u sliku. Microsoft Research nudi informacije koje će vam pokazati kako da kreirate i pripremite slike za HD View. Oni nude tri metoda koji su opisani na ovoj stranici, jedan od njih je plugin za Adobe Photoshop.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272