Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Jedan način da se lako prebacite na novi Mac

Dakle, kupili ste novi Mac, ali je vaš stari Mac ažuran sa najnovijim ažuriranjima programa od Apple-a. Ili radite svežu instalaciju sa jednog od starijih instalacionih diskova na novi drajv i planirate da se prebacite sa starog drajva. Moguće je da vaš novi Mac neće imati sva aktuelna ažuriranja Mac programa. Posebno vaša nova instalacija neće. Evo kako da bezbedno odradite prelazak.

Kada ste upitani da li želite da prenesete stvari sa drugog Mac-a ili particije, recite ne, i nastavite da unosite korisničke informacije – uverite se da je korisničko ime isto kao na drugom Mac-u ili postojećoj instalaciji. Kada ste to završili, kreirajte privremeni nalog putem System Preferences – Accounts.

Zatim pokrenite Software Update da biste ažurirali novi Mac ili instalaciju. Pokrenite ga ponovo dok ne kaže da ne postoji više ažuriranja, pošto se neka ažuriranja oslanjaju samo na druga koja su instalirana pre nego što će biti dostupna. Zatim se izlogujte sa vašeg naloga i uđite u privremeni nalog. Sada ste spremni da prebacite originalnog korisnika i programe i stvari sa starog Maca ili drajva. Migration Assistant se nalazi u /Applications – Utilities. Odvedite porodicu na večeru ili u bioskop dok se fajlovi ne prebace na novi Mac.

Razlozi zbog kojih biste trebali da stvari radite na ovaj način su:

  1. Da biste bili sigurni da novi Mac nema elemente starog sistema koji bi mogli da se zbune sa novijim stvarima na postojećem sistemu,
  2. Da vam omogući da pomerite vaš korisnički nalog na novi korisnički nalog na novom Macu,
  3. Pošto ovaj prelaz može da potraje nekoliko, vi možete da provedete malo vremena sa porodicom.

Kada ste gotovi, u Users direktorijumu nalaziće se Deleted Users direktorijum koji sadrži prvi nalog koji ste kreirali kada ste butovali novi Mac ili svežu instalaciju – slobodno možete da ga izbrišete. Isto tako možete da uklonite privremene naloge u Accounts Preference okviru za dijalog.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272