Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photographers at Work

Photographers at Work

THE ART OF PHOTOGRAPHY, 2ND EDITION

THE ART OF PHOTOGRAPHY, 2ND EDITION

KAKO DA dobijete veći kvalitet od slabo osvetljene digitalne fotografije

Jedna od  prednosti digitalnog fotoaparata je što možete da isprobate snimak i brzo da  vidite da li je on uspešan ili nije.


Jedino možete  imati poteškoće sa fotografisanjem kada je slabo osvetljenje ili prilikom  snimanja fotografija na prirodnom svetlu. Evo nekih saveta kako da dobijete  kvalitetniju fotografiju ako je slabo osvetljenje.

   
 1. Da bi  fotografija bila kvalitetnija potrebno je da imate stabilnu platformu, odnosno  stativ. Takođe blenda od oko F4 do F5.6 će vam pružiti dovoljno svetla.
 2.  
 3. Potrebno je da  pogodite vreme za snimanje fotografije pri slabom osvetljenju. Pola sata pre  izlaska sunca ili nakon zalaska sunca je najbolje vreme za snimanje takve  fotografije.
 4.  
 5. Odlučite šta  biste želeli da snimite, šta imate, i šta bi moglo da vam zatreba za kvalitetnu  fotografiju.
 6.  
 7. Počnite da  eksperimentišete i pronađite osnovni snimak koji vam se dopada. Kada dostignete  određeni nivo komfora i veštine, isprobajte i nešto drugo.
 8.  
 9. Eksperimentišite  sa ručnim podešavanjima. Dobra strana digitalnog fotoaparata je da odmah možete  da dobijete povratnu informaciju o snimku na kojem radite tako da možete da  eksperimentišete sa različitim podešavanjima i dobijete najbolji mogući snimak.
 10.  
 11. Eksperimentišite  sa funkcijama fotoaparata. Fotografi vole da koriste braketiranje ekspozicije.  Fotoaparat će snimiti tri fotografije istog snimka, jednu sa više, jednu sa  manje i jednu sa programiranom ekspozicijom.
 12.  
 13. Eksperimentišite sa različitim vrstama i pravcima padanja svetla.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272