Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Digitalna fotografija, 4. deo

Digitalna fotografija, 4. deo

KAKO DA fotografišete jesenje lišće

Kada spomenemo jesen odmah nas asocira na boje i lišće.  Umesto zelene boje, postaju dominantne crvena, narandžasta i žuta. U ovom  članku daćemo vam pet saveta koji će vam pomoći da budete kreativniji prilikom fotografisanja  jesenjeg lišća.


CC Photo by Nicholas Below

   
 1. Igrajte se bojama. Ne postoji određeno pravilo za dobijanje  najboljeg snimka. Igrajte se bojama i fotografišite ih pod različitim uglovima.
 2.  
 3. Spustite se niže. Lezite na stomak i fotografišite lišće  kako leži na travi. Na taj način zamutiće se elementi koji smetaju ili možda  blokiraju subjekat.
 4.  
 5. Nemojte da zaboravite grad. Fotografisanje jeseni ne  treba da bude ograničeno na šume i parkove. Pogledajte opalo lišće na  trotoarima i gradskim ulicama. Lepe jesenje boje će se istaći nasuprot sivog  okruženja.
 6.  
 7. Lišće na vodi. Postoji nešto umirujuće u posmatranju lista  koji pluta na vodi. Pokušajte da snimite fotografiju mreškajuće vode da bi  fotografija izgledala dinamičnije.
 8.  
 9. Poigrajte se sa brzinom okidača. Zamrznite u vaduhu list  koji pada sa drveta tako što ćete ga snimiti pri brzini od 1/1500. Ova tehnika  je posebno efektna ako snimate drugi subjekat koji je možda blokiran od strane  opadajućeg lišća.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272