Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

KAKO DA kreirate efekat ribljeg oka na fotografiji u Photoshopu

Objektiv riblje  oko je širokougaoni objektiv koji snima puno detalja i ispred vas i sa strane -  često u prečniku od 180 stepeni. Dok ostali širokougaoni objektivi snimaju  pravougaone fotografije, riblje oko snima slike koje su izobličene i koje su  ispupčene na sredini a krive na ivicama.


Ako nemate  objektiv riblje oko onda je dobra vest da u Photoshopu možete da krirate  realističan efekat ribljeg oka. Evo šta je potrebno da uradite:

   
 1. Otvorite sliku  u Photoshopu i uveličajte platno. Da biste to uradili povucite ivice prozora  koji sadrži sliku tako da vidite veliki sivi prostor oko slike i kliknite na  alatku Crop.
 2.  
 3. Prevucite  preko cele slike da biste je selektovali i otpustite taster miša. Sada ručice  pravougaonika za opsecanje povucite ka napolje da biste povećali područje oko  cele slike. Kada završite dvostruko kliknite da biste dodali dodatno područje  slici.
 4.  
 5. Izaberite  Filter > Distort > Spherize. Otvoriće se okvir za dijalog Spherize.  Podesite Mode na Normal i podesite Size na 100 procenata i kliknite na OK.  Slika će se izobličiti tako što će se ispupčiti na sredini što daje efekat  sličan ribljem oku.
 6.  
 7. Kliknite na  alatku Crop, prevucite preko područja slike koje želite da zadržite i dvostruko  kliknite da biste je opsekli.
 8.  
 9. Ako je  potrebno, klonirajte područja neba ili drugih elemenata da biste ispunili ceo  okvir fotografije.
 10.  
 11. Alternativno, za kružni rezultat, prevucite kružnu  selekciju preko slike, izaberite Select > Inverse i izaberite Edit > Crop  to Selection.

Sada ćete dobiti fotografiju koja izgleda kao da je  snimljena objektivom riblje oko.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272