Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mastering Windows Server 2016

Mastering Windows Server 2016

Windows Vista za neupućene

Windows Vista za neupućene

KAKO DA kreirate rezervne kopije i vratite Master Boot zapise

Master Boot Record (MBR) hard drajva sadrži informacije koje  su računaru potrebne da bi znao kako da butuje operativne sisteme koji su  instalirani na sistem. Drugim rečima, ako se nešto desi MBR-u ili BootSector-u,  računar neće moći da startuje.


HDHacker je pomoćni program za Windows koji vam omogućava da  kreirate rezervnu kopiju ili vratite Boot zapis u jednom potezu. Samostalni  program možete da pokrenete sa hard diska ili USB fleš drajva. Program zahteva  radnu Windows instalaciju tako da ako slučajno zaključate Windows treba da  nađete način da ga otključate pre nego što možete da vratite MBR.

Srećom, ako imate pri ruci instalacioni disk za Windows XP  ili Vista-u možete da startujete mašinu u Recovery režimu i da pokušate da  ispravite grešku ili vratite MBR.

Ali to ne znači da HDHacker nije koristan. Evo primera: Ako  imate mašinu koja pokreće tri operativna sistema - Windows XP, OpenSUSE Linux i  Ubuntu Linux - jedna od Linux distribucija će verovatno prepisati MBR svojim  GRUB bootloaderom. Ako pokušavate da deinstalirate Ubuntu i zadržite ostale  operativne sisteme možda ćete završiti sa sistemom koji ne možete da pokrenete.  Instalacioni disk Windowsa XP može da vam pomogne da startujete Windows ali  možda nećete pronaći način da startujete OpenSUSE osim ako ne upotrebite  program kao što je HDHacker i vratite boot zapise.

Adresa: HDHacker


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272