Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

KAKO DA sakrijete liniju menija na Mac sistemu

Za razliku od  Windows system traya, Mac-ova linija menija obezbeđuje nekoliko opcija za  prilagođavanje. Ako želite da oslobodite 20 piksela prostora na ekranu i  kreirate čistiji desktop, evo rešenja.


Pomoću ove metode  možete da podesite da se linija menija i Dock automatski sakriju u pojedinim  programima. Na primer, ako modifikujete fajl TextEdit PLIST pomoću ove metode  linija menija i Dock će se automatski sakriti kada je TextEdit aktivan program.

Da biste ovo  uradili potrebno je da modifikujete fajl Property List (ili PLIST) tako da ne  bi bilo loše da prvo napravite rezervnu kopiju fajla PLIST, a zatim uradite  sledeće:

   
 1. Potražite  program za koji želite da uključite sakrivanje Docka, kliknite desnim tasterom  miša na program i izaberite Show Package Contents.
 2.  
 3. Dvostruko  kliknite na direktorijum Contents, potražite fajl koji se zove Info.plist i  dvostruko kliknite na njega da biste ga otvorili pomoću Property List Editora.
 4.  
 5. Sada izaberite unos Information Property List i kliknite  na dugme Add Item.
 6.  
 7. Kao novi ključ unesite Application UI Presentation Mode,  zatim pređite na Value i unesite broj 4 a zatim pritisnite Enter. Vrednost će  se promeniti na All Suppressed.
 8.  
 9. Snimite PLIST i pokrenite program čiji ste PLIST fajl  modifikovali. Dock i linija menija bi trebale automatski da se sakriju.

To je sve.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272