Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Autodesk VIZ 2005

Autodesk VIZ 2005

Popust cena: 800 rsd

3DS MAX 8 vizuelnim putem - III izdanje

3DS MAX 8 vizuelnim putem - III izdanje

Popust cena: 1410 rsd

KAKO DA završite komandu LINE u AutoCADu

Pre AutoCADa 2000  mogli ste da završite komandu LINE tako što ste kliknuli desnim tasterom miša.  To je zato što je desni taster miša bio programiran da radi kao taster Enter.


Međutim, u  AutoCADu 2000, desni klik miša otvara meni sa prečicama. Jedna od opcija u  datom meniju je Enter, i ako kliknete na nju završićete komandu LINE, ali to je  jedan korak više. Komandu LINE verovatno često koristite i evo jednostavnijih  načina na koje možete da završite komandu LINE:

     
  1. Deaktivirajte  kontekstni meni tako što ćete izabrati Tools > Options i izaberite karticu  User Preferences. Kliknite na opciju Right-click Customization. U ovom okviru  za dijalog imate nekoliko izbora: Default Mode-Repeat Last Command, Edit  Mode-Shortcut Menu, Command Mode-Enter. Međutim, ovaj pristup će u potpunosti  ukloniti kontekstni meni kada editujete selektovani objekat.
  2.  
  3. Kreirajte  dugme u liniji alatki. Većinu linija koje crtate su nacrtane linija po linija.  Možete da kreirate dugme u liniji alatki koje će automatski završiti komandu  LINE nakon što nacrtate jednu liniju.
  4.  
  5. Da li vam je miš udaljen od tastature ili je  na drugoj visini? Ako ga postavite pored tastature možete palcem da dohvatite  taster Enter na numeričkoj tastaturi da biste završili komandu LINE.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272