Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Unity 5.x Game Development Blueprints

Unity 5.x Game Development Blueprints

Primenjena kriptografija

Primenjena kriptografija

KAKO DA - Ajax prečišćavanje sa Firebug

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 1698

Joe Hewlitt je nekako uspeo da nađe vremena da napiše članak za Ajax prečišćavanje sa Firebug koji je on stvorio.

Članak će vam pokazati da je Firebug više nego obična JavaScript konzola.

  • Firebug Workflow(radni protok):modifikuje stranu na mesto
  • Istraživanje objekata:AJAX-ova web strana nikad ne miruje. HTML čvorovi se konstantno kreiraju, modifikuju, i otklanjaju pomoću JavaScripta. Kad se promena desi, Firebugov HTML pogled ostaje osvežen u realnom vremenu i označava promene žutom. Kad vidite stvari da se kreću i menjaju na strani, to vam daje brz pogled da vidite kako je to izvedeno.
  • Savršenstvo piksela:Firebug pomaže da se vizualizuje prethodno nevidljivo. Kad se vaš miš pomeri preko nečeg što predstavlja HTML element u Firebugu, pravougaonik elementa u stranici je označen, i njegova margina, granica, popunjavanje i sadržaj su svaki osenčeni različitom bojom.
  • Eksperimentisanje i doterivanje.Firebug nije samo nadzirač već i urednik. Virtuano svaki objekat u Firebugu se može urediti neposredno samo klikom ili duplim klikom. Dok kucate Firebug primenjuje promene odmah dajući vam konstantno povratnu informaciju. Svi urednici podržavaju automatsko dovršavanje. CSS editor(urednik) automatski se dovršava dok kucate, a DOM editor(urednik) automatski dovršava imena osobine kad pritisnete Tab taster.
  • Aktivnost mreže:Osnovna ideja AJAX-a je da mali isečci podataka će diti doneti sa servera korišćenjem kanala koji se zove “XMLHttpRequest”, koji se onda koristi da update-uje stranu. Bez Firebuga, sav taj protok je nevidljiv. Ali, sa Firebug, možete nadgledati napredak svakog zahteva i proveravati poslati/primljeni tekst.
  • Log Debugging. Firebug nije samo način da ispitate stranu spolja; to je takođe mesto za vas da šaljete poruke iz unutrašnjosti same strane. Da omogući ovo, Firebug snadbeva svaku web stranicu učitanu u Firefoxu sa predmetom konzole koji sadrži brojne funkcije za logovanje. Kako vaše skripte izvršavaju zadatak, možete napuniti konzolu sa odlazećim nizom podataka za vas da analizira.
  • Breakpoint Debugging:Tab Skripte Firebuga sadrži moćni debugger (prečišćavač) koji vam omogućava da pauzirate izvršenje JavaScripta na bilo kojoj liniji. Možete koraknuti unapred liniju po liniju da analizirate kako se stanje programa izvršava u realnom vremenu. Breakpoints (tačke prekida) ne treba da budu otpuštene bez razlike; Firebug vam omogućava da specifikujete okolnosti pod kojima se tačka prekida otpušta.
  • Profilisanje:konzola.vreme("učitavanje") console.time(”loading”); učitajWidgete();loadWidgets(); konzola.vremeKraj("učitavanje") console.timeEnd(”loading”);

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272