Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Blender 3D Basics Beginner's Guide Second Edition

Blender 3D Basics Beginner's Guide Second Edition

Blender 3D Cookbook

Blender 3D Cookbook

KAKO DA besplatno kreirate profesionalne Gif animacije

 

Sa napretkom onlajn tehnologije postalo je evidentno da se digitalne fotografije vrlo lako mogu editovati preko Interneta i na njih primenjivati specijalni efekti u stilu Photoshopa. Ali pored obrade statičnih slika ne bi bilo loše kada bismo mogli onlajn da kreiramo i obrađujemo i animacije, pa makar i one najjednostavnije, zar ne?

Veliki broj korisnika se u određenom stadijumu svog informatičkog razvoja  i eksperimentisanja oprobao u kreiranju GIF animacija ali je malo onih koji su u tome bili uspešni. Iako tehnologija to već omogućava, na Internetu nije postojao nijedan servis koji je omogućavao brzo i lako kreiranje GIF animacija. Sve do sada.

GIFUP je novi servis koji vam omogućuje da onlajn kreirate gif fajlove i to možete da uradite potpuno besplatno. Nema više plaćanja skupih animacija koje izrađuju profesionalci. Pomoću GIFUP-a vi možete da ih napravite sami bez da ikome platite ijednu paru.

Pomoću GIFUP-a vi možete da aploudujete slike sa vašeg hard diska ili možete da upotrebite fotografije sa Flickr-a ili bilo kod drugog web sajta. Nakon što ste aploudovali slike one će biti organizovane u frejmove. Možete da aploudujete onoliko slika koliko želite, ali svaka slika mora da bude manja od 1024 KB (ili tačno tolika).

Aploudovanje slika je veoma elegantno i brzo. Ja sam aploudovao pet slika za samo 45 sekundi, uključujući i biranje slika. Vi možete da uklonite frejmove koje ste greškom aploudovali pomoću dugmeta za zatvaranje koje se nalazi na svakom frejmu.

Ne morate da brinete o redosledu kojim aploudujete slike. Nakon što ste aploudovali sve slike vi lako možete da ih organizujete putem prevlačenja i puštanja.

Imate različite opcije za kreiranje animacije. Možete da kreirate velike animacije od 400 piksela, srednje od 200 piksela i različite avatar formate od 150, 100 i 50 piksela.  Vi lako možete da upotrebite ove avatare na popularnim društvenim mrežama kao što je  MySpace, Hi5, Friendster pa čak i na vašem blogu ili forumu.

Takođe možete da izaberete brzinu rotiranja slika koja može da bude brza, normalna, spora i super spora. Pored toga možete da označite tagovima vašu animaciju i prikažete je u GIFUP Gallery.

Ovo je definitivno najbolji servis za kreiranje animacija od GIF fajlova. Toplo preporučujem ovaj web sajt svim korisnicima koji žele da kreiraju gif animacije brzo i potpuno besplatno.

Adresa: GIFUP

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272