Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

KAKO DA besplatno kreirate profesionalne Gif animacije

 

Sa napretkom onlajn tehnologije postalo je evidentno da se digitalne fotografije vrlo lako mogu editovati preko Interneta i na njih primenjivati specijalni efekti u stilu Photoshopa. Ali pored obrade statičnih slika ne bi bilo loše kada bismo mogli onlajn da kreiramo i obrađujemo i animacije, pa makar i one najjednostavnije, zar ne?

Veliki broj korisnika se u određenom stadijumu svog informatičkog razvoja  i eksperimentisanja oprobao u kreiranju GIF animacija ali je malo onih koji su u tome bili uspešni. Iako tehnologija to već omogućava, na Internetu nije postojao nijedan servis koji je omogućavao brzo i lako kreiranje GIF animacija. Sve do sada.

GIFUP je novi servis koji vam omogućuje da onlajn kreirate gif fajlove i to možete da uradite potpuno besplatno. Nema više plaćanja skupih animacija koje izrađuju profesionalci. Pomoću GIFUP-a vi možete da ih napravite sami bez da ikome platite ijednu paru.

Pomoću GIFUP-a vi možete da aploudujete slike sa vašeg hard diska ili možete da upotrebite fotografije sa Flickr-a ili bilo kod drugog web sajta. Nakon što ste aploudovali slike one će biti organizovane u frejmove. Možete da aploudujete onoliko slika koliko želite, ali svaka slika mora da bude manja od 1024 KB (ili tačno tolika).

Aploudovanje slika je veoma elegantno i brzo. Ja sam aploudovao pet slika za samo 45 sekundi, uključujući i biranje slika. Vi možete da uklonite frejmove koje ste greškom aploudovali pomoću dugmeta za zatvaranje koje se nalazi na svakom frejmu.

Ne morate da brinete o redosledu kojim aploudujete slike. Nakon što ste aploudovali sve slike vi lako možete da ih organizujete putem prevlačenja i puštanja.

Imate različite opcije za kreiranje animacije. Možete da kreirate velike animacije od 400 piksela, srednje od 200 piksela i različite avatar formate od 150, 100 i 50 piksela.  Vi lako možete da upotrebite ove avatare na popularnim društvenim mrežama kao što je  MySpace, Hi5, Friendster pa čak i na vašem blogu ili forumu.

Takođe možete da izaberete brzinu rotiranja slika koja može da bude brza, normalna, spora i super spora. Pored toga možete da označite tagovima vašu animaciju i prikažete je u GIFUP Gallery.

Ovo je definitivno najbolji servis za kreiranje animacija od GIF fajlova. Toplo preporučujem ovaj web sajt svim korisnicima koji žele da kreiraju gif animacije brzo i potpuno besplatno.

Adresa: GIFUP

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272