Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

KAKO DA bezbedno surfujete pomoću Firefox-a

To što Mozilla-in web pretraživač otvorenog koda ima reputaciju bezbednog ne znači da vi možete da ga koristite kako biste bez ikakvih briga posetili bilo koji web sajt na Internetu.

Postoji odličan besplatan dodatak za Firefox po imenu NoScript, koji vam omogućuje da sami odlučite koji skriptovi na web stranici mogu da se pokrenu a koji ne, i to od slučaja do slučaja. Ako redovno koristite Firefox i još niste dodali NoScript, daunlodujte ga i instalirajte ga i vrlo brzo ćete se pitati kako ste uopšte mogli da surfujete bez njega.

Postoji još jedan jednostavan korak koji možete da preduzmete  da biste poboljšali bezbednost Firefoxa: Postarajte se da pretraživač bude podešen na automatsko ažuriranje. Aktuelna verzija je 2.0.0.12; da biste proverili koja je vaša verzija, kliknite na Help > About Mozilla Firefox, i pogledajte ispod imena proizvoda koja je verzija koju koristite.

Da biste proverili da li se program automatski ažurira, kliknite na Tools > Options > Advanced > Updates, i postarajte se da bude potvrđen Firefox pod "Automatically check for updates to." Možda ćete želeti da potvrdite i "Automatically download and install the update" pod "When updates to Firefox are found." Ja sam takođe potvrdio "Installed Add-ons" pod prethodnom sekcijom, i "Warn me if this will disable any of my add-ons" pod zadnjom.

Ne tako davno prevaranti su pokušali da prepodese Firefoxovu liniju adrese tako da  nasamari ljude da misle da su na nekom drugom sajtu a ne na onom koji su stvarno posetili kada se link otvori u novom prozoru. Najlakši način da se ovo izbegne je da podesite Firefox da otvara linkove na novoj kartici a ne u novom prozoru: Kliknite na Tools > Options > Tabs, i postarajte se da "A new tab" bude izabrano pod "New pages should be opened in."

Vi takođe možete da deaktivirate ovu funkciju tako što ćete ukucatu about:config u liniju adrese, pritisnuti Enter, otići na dom.disable_window_open_feature.location, i dvostruko kliknuti na nju kako biste je promenili na "true".

Web sajtovi obično znaju na kojoj stranici ste bili pre nego što ste otvorili neku od njihovih web stranica. Da biste blokirali ovu informaciju, ukucajte about:config u liniju adrese, pritisnite Enter, idite do linije network.http.sendRefererHeader, dvostruko kliknite na nju i podesite vrednost broja na 0.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272