Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Excel 2013 na dlanu

Excel 2013 na dlanu

Popust cena: 1930 rsd

Otkrijte skrivena blaga Microsoft Excela

Otkrijte skrivena blaga Microsoft Excela

Popust cena: 2280 rsd

KAKO DA brže unesete podatake u radne listove, Excel

Komanda za automatsko popunjavanje ćelija (data-fill) omogućava nam brži unos naslovnih redova u Excel-ovim radnim listovima. Ovu mogućnost, na primer, možete iskoristiti da brže unesete mesece u godini ili dane u nedelji. Da bi ovo uradili, prvo u početnu ćeliju unesite prvu vrednost (npr. January) i pritisnite Enter. Postavite pokazivač miša iznad donjeg desnog ugla ćelije, da bi pokazivač promenio oblik u crni krstić. Kliknite levim tasterom i prevucite pokazivač udesno, te zapazite da dok vučete pokazivač, u narednim ćelijama će se ređati meseci u godini. Vucite narednih jedanaest ćelija, sve do “Decembra”, i zatim otpustite taster miša. Na ovaj način se na brzinu dobili naslovni red višestruke namene, a ukoliko koristite Excel 2000, sadržaj u ćelijama će biti odgovarajuće formatiran.

Da bi dobili uvlačenje u odnosu na desnu ivicu unutar ćelije, unesite sadržaj u datu ćeliju i pritisnite Enter. Potom, selektujte ćeliju i kliknite dugme Increase Indent sa palete Formatting radi uvlačenja sadržaja udesno. Takođe, u istoj ćeliji možete kreirati i višeredni tekst. Da bi nakon ispisa prve linije u istoj ćeliji dodali i drugu liniju, pritisnite kombinaciju tastera “Alt + Enter”.

Ukoliko podrazumevani font za sve vaše radne sveske ne odgovara vašim potrebama, promenite ga. Da bi ovo uradili, izaberite meni “Tools > Options”, pa pređite na karticu General i podesite standardni font i njegovu veličinu prema vašim željama i potrebama, te na kraju klikinite OK. Sada će za sve nove radne sveske koje kreirate, izabrani font biti onaj podrazumevani (default).

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Душан Митровић
Уколико је инсталиран српски интерфејс за Office (2007), онда ако на српском, уместо на енглеском језику (Januery), откуцате "Јануар", на исти начин

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272