Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Google trikovi

Google trikovi

Popust cena: 1320 rsd

Kako da delite ili ograničite fajlove koristeći Google Docs

Mogućnost deljenja fajlova je postalo veoma važno u svakodnevnim poslovima.  

Bez obzira da li ste student koji želi da podeli svoj rad sa drugima, ili na poslu razmenjujete dokumente, deljenje fajlova i dokumenata je postala svakodnevna aktivnost mnogih korisnika.  

Google Docs obezbeđuje načine za deljenje ili ograničavanje dokumenata koji su kreirani unutar njihovog servisa.  Uradite sledeće:  

  1. Otvorite vaš Google nalog a zatim otvorite Google Docs.
  2. Da biste kreirali prvi dokument, kliknite na Create.
  3. Izaberite vrstu dokumenta koji želite da kreirate: dokument, prezentacija, tabela, formular ili crtež. Ako ste koristili Microsoft Office, nećete imati problema sa kreiranjem i imenovanjem fajlova, jer je slično kao u Office paketu.
  4. Da biste delili dokument sa drugima, kliknite na dugme Share u gornjem desnom uglu prozora.
  5. Kada se otvori okvir za dijalog Sharing settings, možete da unesete email adrese osoba sa kojima želite da podelite dokument.
  6. Zatražiće se da izaberete ograničenja koja želite da uključite u dokument: na primer, Can edit, Can view, Can comment.
  7. U podešavanjima Sharing možete da izaberete vidljivost i privatnost: private (samo za osobu kojoj šaljete dokument), anyone with the link (može da vidi svako ko dobije link) ili public (vidljivo svima na Internetu).
  8. Ako želite da publikujete dokument na društvenoj mreži izaberite opciju Public.
  9. Google Docs ima odličan način deljenja ideja za dokumente na kojima radite. Na primer, ostavljanje komentara od strane drugih saradnika, a komentari su vidljivi svima nakon što otvore fajl u Google Docs-u.
  10. Ako želite da aploudujete dokument ili ceo direktorijum sa vašeg računara, kliknite na opciju Create a zatim kliknite na Upload files or folders.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272