Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Building a Pentesting Lab for Wireless Networks

Building a Pentesting Lab for Wireless Networks

Hands-On Neural Networks with TensorFlow 2.0

Hands-On Neural Networks with TensorFlow 2.0

KAKO DA – deljenje dokumenata

Kako da drugi vide vaše dokumente i vi dokumente drugih, odnosno kako na nabolji način podeliti zajedničke resurse. Kada radite u mreži, besmisleno je ne deliti sve mrežne resurse (diskove, štampače), što se posebno odnosi na dokumente. Ipak, kada ste na mreži, vaš računar, odnosno vaši hard diskovi sa različitim dokumentima neće biti dostupni saradnicima, sve dok vi to ne dozvolite. Da bi i drugi videli vaše dokumente potrebno je da vaš kompjuter učinite deljenim resursom.

• Kliknite na Start, izaberite Settings i kliknite Control Panel.
• Kliknite na Network, pređite na karticu Configuration i kliknite File and Print Sharing.
• Potvrdite polje za potvrdu I want to be able to give others access to my files, i potom kliknite dva puta OK.
• Vratite se na desktop i kliknite My Computer. Potom kliknite na ikonicu koja predstavlja hard disk gde se nalaze dokumenti koje želite da delite sa drugima.
• Kada vam se otvori Explorer sa prikazanim stablom diska, kliknite desnim tasterom iznad foldera koji sadrži dokumente koje želite da delite, i zatim iz ponuđenog menija izaberite opciju Sharing.
• Trebalo bi da se nalazite na kartici Sharing, pa zato kliknite check polje Shared As da bi vam se otvorile ostale opcije. Za identifikaciju deljenog foldera na mreži možete iskoristiti trenutni naziv foldera ili možete uneti neki novi identifikator unutar polja Share Name. Unesite i potreban komentar u polje Comment.

Ukoliko koristite kontrolu pristupa na nivou korisnika (user-level access control), kliknite dugme Add kako biste odredili koji će od vaših saradnika imati pristup vašem deljenom folderu.

Prethodnom procedurom vaše dokumente ste potpuno stavili na raspolaganje vašim saradnicima. Na isti način sa njima možete podeliti i sadržaj celog diska.

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272