Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Administracija Windows Servera 2012 - Udžbenik za pripremu ispita 70-411

Administracija Windows Servera 2012 - Udžbenik za pripremu ispita 70-411

Windows Vista za neupućene

Windows Vista za neupućene

KAKO DA dijagnostikujete problem sa modemom

Pregleda (30 dana / ukupno): 11 / 2219

Korak 1
Proverite spojeve na kablovima. Ako imate spoljni modem, proverite serijski kabl između kompjutera i modema. I za unutrašnje i spoljnje modeme, proverite spoj na telefonskom kablu.

Korak 2
Proverite da li je modem uključen i da li dobija napajanje. Ako imate unutrašnji modem, možete pokušati da ga izvadite i ponovo postavite.

Korak 3
Proverite telefonsku liniju da vidite ima li signala. Sad je dobar trenutak da proverite da li je na telefonu spuštena slušalica. Ako vaš modem ima zasebnu liniju, povežite trenutno telefon da biste je proverili.

Korak 4
Ako modem poziva broj, ali ne uspeva da se poveže, proverite da li ste uneli tačan broj u vaš program za Internet konekciju.

Korak 5
Ako koristite laptop, proverite da li još uvek imate broj koji ste uneli za biranje iz hotela ili iz oblasti sa različitim pozivnim brojem.

Korak 6
Koristite telefon da birate pristupni broj ili broj faksa sa kojim pokušavate da se povežete, a onda slušajte da biste bili sigurni da ima signala na drugoj strani.

Korak 7
Ponovo unesite šifru za servis na koji pokušavate da se konektujete. Šifre se slučajno mogu promeniti.

Korak 8
Ako zovete provajdera (ISP), kontaktirajte ga da biste proverili da kod njega ne postoje problemi koji vas sprečavaju da se konektujete.

Korak 9
Testirajte modem u Windowsu, koristeći Modems control panel. Idite na Start, Control Panel, Modems, onda izaberite Diagnostics. Izaberite serijski (COM) port na kojem je instaliran vaš modem i kliknite More Info. Windows će izvršiti dijagnostički test i pokazati vam prozor koji izlistava komande koje su poslate modemu kao i njegove odgovore.

Korak 10
Ako ste skoro nadogradili vaš Windows system softver, a vaš modem ne radi ili izbacuje poruku o grešci, posetite Microsoftove strane za podršku (http://search.support.microsoft.com), da biste videli da li ima nekih sličnih problema, odnosno rešenja za njih. Tražite pod "modem troubleshooting".

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272