Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows 98 PBV

Windows 98 PBV

KAKO DA dobijete OSX Finder u Windows Explorer-u

Pregleda (30 dana / ukupno): 6 / 1926

Postoji toliko sitnih podešavanja i trikova koje Windows korisnici mogu da upotrebe kako bi prilagodili Windows svojim potrebama. Jedno takvo modifikovanje na koje sam naleteo je Windows Explorer trik koji simulira prozor OSX Finder-a na Mac-u. Kako ono kažu? “Imitacija je najjednostavniji oblik laskanja”? Umesto standardnog drveta direktorijuma ili uobičajenih zadataka, vi možete da imate razmeštaj koji je veom sličan OSX Finder-u.

Pomoću jednostavnog instalera od Kabol-a i odgovarajućeg podešavanja registratora, i vi ćete moći da imate Windows Explorer prozor koji imitira OSX Finder. Celokupno podešavanje je 100% reverzibilno ako na kraju odlučite da vam ipak više odgovara staro podešavanje.

Preuzmite potrebne fajlove ovde:
Finder style for Windows
Restore original Explorer

Dodavanje Finder panela

Raspakujte ‘finderstyleforwindows’ arhivu. Unutar direktorijuma vi ćete naći ‘FinderBar’ instaler i dodatnu zip arhivu koja sadrži fajl registra. Dvostruko kliknite instaler i kompletirajte instalaciju.

Sledeće, raspakujte ’setfinder’ arhivu. U njoj ćete naći ’set-finder.reg’ fajl. Dvostruko kliknite fajl registra da biste automatski intalirali unos registra na vaš računar.

U upozoravajućem okviru za dijalog kliknite ‘Yes’ da biste potvrdili da želite da dodate ’set-finder.reg’ u registar.

Drugi prozor će potvrditi da je registar modifikovan pomoću novog unosa.

Kliknite na ‘My Computer’ ili ‘My Documents’. Primetićete da levi panel sada oponaša OSX Finder.

Ako kliknete desnim tasterom miša bilo gde u koloni primetićete nekoliko novih opcija za konfigurisanje Finder Bar-a. Kada ste napravili željene izmene obavezno kliknite ‘Save Configuration’.

Da li vidite sličnosti?

Uklanjanje Finder panela

Ako biste radije želeli da imate standardno Explorer stablo ili Common Tasks prikaz, deinstaliranje Finder panela je isto toliko lako kao i njegovo instaliranje. Idite u Start > Control Panel > Add/Remove Programs. Pronađite stavku za deinstaliranje Finder panela (zove se Finder Bar) i deinstalirajte ga.

Raspakujte ‘restoreexplorer’ arhivu koju ste daunlodovali i dovstruko kliknite na fajl registra. Potvrdite da želite da dodate fajl u vaš registar i kliknite ‘Yes’. I gotovo. Sve je vraćeno u normalu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272