Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

KAKO DA dodate Youtube Video u vašu PowerPoint prezentaciju

Skoro svako od nas je morao barem jednom u životu da upotrebi ili kreira PowerPoint prezentaciju. Čak i ako ste se u međuvremenu prebacili na GoogleDocs ili Zoho pakete, PowerPoint  je i dalje veoma moćan alat koji može mnogo da vam pomogne kada prigusti.

Većina korisnika koja radi na prezentacijama koristi predefinisaane slajdove, bulite i slike. To su standardi 99% prezentacija koje možete da vidite. Ponekad neko ubaci zvučni zapis da bi malo začinio prezentaciju. Ali jako retko možete da vidite prezentacije koje sadrže video klipove. To je velika šteta, pošto je svaka dodatna vizuelna informacija dobrodošla, a ponekad je čak i neophodna da bi slika bila celovita.

Jedan od glavnih razloga zbog čega se video retko koristi u prezentacijama je to, što ako nemate video fajl na računaru, onda sa njim ne možete puno toga da uradite.

Međutim, u današnje vreme je dovoljno da odete na neki od servisa za deljenje video fajova i u većini slučajeva ćete naći video fajl koji će zadovoljiti potrebe vaše prezentacije. Mi ćemo upotrebiti Youtube kao primer, pošto je on najpopularniji servis ove vrste.

Najteži deo u čitavom poslu je prebacivanje video fajla na vaš računar u formatu koji možete da upotrebite u PowerPoint-u. Ovo je neophodno, pošto flv format koji koristi YouTube, PowerPoint ne vari baš najbolje.

Mi obično koristimo MediaCoder za konvertovanje video fajlova, ali odlična onlajn alternativa je i Vixy. Idite na ovaj onlajn servis i samo kopirajte i pejstujte URL željenog video fajla i kliknite na Start. Najrašireniji format video fajla je avi, zao je najbolje da izaberete konvertovanje u ovaj format. Nakon toga Vixy će da odradi celokupan posao i na kraju će vam dati link ka konvertovanom fajlu. Vi ovaj fajl možete (i trebate) da daunlodujete na vaš računar.

Dodavanje konvertovanog video fajla u prezentaciju je lako. Prvo snimite video u isti direktorijum u kojem se nalazi vaša prezentacija, pošto ćete trebati da ga ponesete sa sobom ako nameravate da prebacite prezentaciju na prenosivi uređaj.

Da biste postavili video u slajd, idite na slajd u koji želite da ga ubacite. Zatim u liniji menija izaberite komandu Insert > Movies & Sounds > Movie from file. Izaberite fajl filma koji ste snimili i kliknite OK. Nakon ovoga sve što treba da uradite je da odredite da li želite da se video automatski pokrene ili tek kada kliknete na njega.

Koliko često vi koristiti video snimke u vašim prezentacijama?

Recite nam u komentarima!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Tijana Matic
Hvala na korisnim savetima,lepo objasnjeno..pomoglo mi je

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272