Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 1140 rsd

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

KAKO DA eliminišete sva ometanja dok radite

Većina desktop programa i web sajtova je kreirana tako da vam privuku pažnju na jedan ili drugi način, a stalnim iskušenjima je teško odoleti. Mada moderno računarstvo nudi fenomenalne i beskonačne mogućnosti, postoje trenuci kada treba da spustimo glavu i fokusiramo se, pogotovo u poslovima kao što je programiranje, pisanje ili računanje. Ako vas 28 preklapajuća prozora, 38 otvorenih kartica i gomile linija sa alatkama sprečava da završite važan posao, vreme je da se naoružate sa nekim uređajima koji će svim ometajućim faktorima reći "sikter do daljnjeg!"

10. Sakrijte Dock ili Taskbar

Iako je jednostavno podesiti Mac-ov Dock ili Windowsov taskbar da se automatski sakriju bez dodatnih programa, MenuShade za Mac i AlphaXP Lite for Windows nudeo dodatne funkcije: MenuShade sakriva Mac-ovu gornju liniju menija (pogledajte) a AlphaXP Lite uključuje providnost Windows taskbara koja se menja putem miša.

9. Neutralizujte buku pomoću ChatterBlocker (Windows/Mac)

"Firma ta i ta Nina na telefonu. Sačekajte momenat!" Kada vas buka koju prave vaši saradnici dovodi do ludila, ubacite malo bele buke kako biste se izborili sa njom. Chatter Blocker (sada dostupan i za Mac) ubacuje recepte za neutralizaciju buke koji mogu da reše vaš problem.

8. Minimizirajte nekorištene prozore pomoću Swept Away (Windows)

Dozvolite vašem računaru da automatski oradi posao čišćenja desktopa umesto vas pomoću Lifehacker-ovog minimizatora prozora, poimenu Swept Away. Nakon korisnički definisanog vremena, Swept Away tiho minimizira pozadinske prozore kako biste mogli da se fokusirate na jedinu stvar koje je važna - prozor u kojem trenutno radite.

7. Izolujte aktivni prozor pomoću DropCloth-a (Windows) ili Isolator-a (Mac)

Istim stazama kao Swept Away, idu pomoćni programi za fokusiranje na aktivni prozor DropCloth za Windows i Isolator za Mac, koji yatamnjuju sve na vašem dekstopu osim trenutno aktivnog prozora. Slično tome Clutter Cloak za Windows ide još dalje i zacrnjuje sve u određenom prozoru osim specifikovanog područja (kao video frejm).

6. Izolujte pojeidnačne web aplikacije pomoću WebRunner-a

Oduprite se iskušenju da otvorite kartice pretraživača i našminkani intefejs pomoću "ogoljenog i besplatnog web pretraživača" WebRunner-a, spartanskog Mozilla pretraživača koji služi za pokretanje web aplikacija kao da su samostalne desktop aplikacije. Evo 32 prečice za upotrebu web aplikacija sa WebRunner-om.

5. Zamenite vaš vaš procesor reči

Microsoft Word-ova linija alatki i plešuća spajalica vas ometaju u pisanju romana decenije? Probajte ogoljeni procero reči koji služi samo za pisanje kao što su Writeroom za Mac ili Darkroom za Windows.

4. Izbegnite spem i druge poruke niskog prioriteta pomoću jakih e-mai filtera

Svako ko dobija više od deset e-mail poruka dnevno zna da je definisanje pravila koja će da šutnu fotografiju ujna Marinog kućnog ljubimca u direktorijum niskog prioriteta apsolutno neophodno. Drastično smanjite dnevnu količinu uznemiravanja od strane vašeg e-mail klijenta pomoću esencijalnih e-mail filter-a.

3. Proaktivno konfigurišite vašu IM vidljivost

Najbolji način da izbegnete "hej šta imaš na sebi" instant poruke od stranaca dok vam se rok za predaju posla približava je da se malo poigrate sa podešavanjima vašeg IM klijenta - i da podesite program tako da vas samo vaši prijatelji vide. Pročitajte IM saveti za opstanak da biste naučili kako da budete dostupni na IM-u i istovremeno se fokusirate na aktuelni posao.

2. Blokirajte web sajtove pomoću Hosts fajla

Kada ne možete da se suzdržite da "samo još jednom" proverite MetaFilter, naterajte vaš web pretraživač da preusmeri sajtove na kojima gubite vreme tako što ćete editovati specijalni sistemski fajl koji se zove hosts. Evo još informacija o blokiranju beskorisnih web sajtova pomoću hosts fajla i Invisibility Cloak Greasemonkey korisničkog skripta.

1. Ograničite beskorisne web sajtove pomoću LeechBlock (Firefox)

Fino podesite web sajt blokade pomoću odlične Firefox ekstenzije LeechBlock (koja proširuje i poboljšava Invisibility Cloak). Podesite liste blokada i aktivirajte ih po potebi u određenim periodima dana pomoću LeechBlock-a.

Ako imate neke korisne savete za blokiranje ometanja koja nisu obuhvaćena ovim člankom pišite nam.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272