Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photo Restoration From Snapshots to Great Shots

Photo Restoration From Snapshots to Great Shots

Digitalna fotografija 2

Digitalna fotografija 2

Kako da Flickr postavi vaše fotografije na moblog

Verovatno ste već primetili da mnogi blogeri nude opcije za postavljanje slika na moblog. Neki koriste Blogger, koji ima sopstvene ugrađene mobloging opcije, dok većina drugih koriste programe kao što je WordPress, koji nema baš najjasniji proces za podešavanje blog-by-email procesa. Zajednička neprijatnost za većinu blogera je to što skoro svaki od njih ima Flickr nalog. Ako se i vi nalazite u ovoj grupi – želite da moblogujete i da upotrebite servis koji nema moblogging funkcije ali imate Flickr nalog – onda imate sreće, zato što Flickr može da posluži kao stanica za postavljanje putem emaila fotografija sa mobilnog uređaja, dok istovremeno automatski postavljate na blog svaku od njih.

Srećom, procedura podešavanja nije preterano teška. Sve što treba da uradite je da se ulogujete u vaš Flickr nalog, da odete na stranicu za upravljanje nalogom (kliknite na ime/korisničko ime u gornjem desnom uglu) a zatim kliknite na Email karticu. Na ekranu će se pojaviti dve opcije: "Your Flickr upload email" i "Your blog upload email." Kao što nagađate, za sada ćemo se fokusirati na ovu drugu opciju a ovaj Upload by email link može da vas prebaci direktno na to mesto. Ako nemate blog koji koristite sa Flickr-om bićete upozoreni od strane čarobnjaka  koji će vas provesti korak po korak i omogućiti Flickr-u da se postavi na vaš blog (podržan je veliki broj sistema za blogove, uključujući Manila, Vox, Blogger, Typepad, WordPress i drugi). Kada ste sve to podesili trebali biste da vidite okvir za dijalog prikazan na slici, koji vam omogućava da izaberete osnovne razmeštaje za slike vaših Flickr osposobljenih moblog postova kao i da li bi Flickr trebao da postavi tekstualni deo vašeg emaila kao tekst u unos bloga. Flickr vam čak omogućava da dodate tagove slikama kada ih aploudujete putem emaila, ali izgleda da se dati tagovi izbacuju kada se sve konvertuje u blog post.

I to je to - super lako aploudovanje + moblogovanje putem Flickr-a koje ne zahteva moderne plug-inove ili nindža PHP skilove.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272