Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

KAKO DA gledate televiziju na vašem PC-ju

 

Šta da radite ako vaš omiljeni meč neće biti prikazan na televiziji? Šta ako vaš omiljeni tim igra utakmicu koja neće uopšte biti prikazana u vašoj zemlji, osim naravno na satelistkoj televiziji? Ako ste se ikada našli u ovakvoj situaciji sigurno ste mislili da nema drugog rešenja i da ćete morati da se zadovoljite praćenjem dosadnih tikera na Internet sajtovima. Ali pogrešili ste. Rešenje postoji.

U ovom članku opisaćemo tri besplatna programa koji vam omogućuju da se konektujete na kanale koji emituju televizijske programe a pogotovo sportske događaje i takmičenja. To uključuje evropsku fudbalsku ligu, ligu šampiona, Kup UEFA, rvanje, utakmice na nacionalnom nivou, boks mečeve i tako dalje.

Takođe možete da nađete i regularne televizijske stanice kao što su MTV i televizije posvećene računarskim igrama i gejmerima.

Sve što vam treba je PC računar, najnovija verzija Media Player-a ili Real Player-a. Takođe je poželjno da imate širokopojasnu vezu sa Internetom. Sva tri programa su nastala u Aziji, što je glavni uzrok teškog čitanja njihovih web sajtova. To nas ne bi mnogo opterećivalo da se na ovim web sajtovima ne nalaze liste televizijskih programa koje možete da pratite, pored drugih informacija.

Hajde da pogledamo neke od opcija u Media Player-u i Real Player-u:

Pokrenite Media Player, i postarajte se da to bude najnovija verzija. Desnim tasterom miša kliknite i izaberite Options iz menija. Kliknite na Performance i promenite Buffer Size of Content na 30 sekundi.

U Real Player-u izaberite Tools > Preferences i kliknite na General > Playback Settings. Podesite Buffer na 30 sekundi (opcija se nalazi u dnu prozora).

Formati stream-ovanja:

mms:// i .asx otvara Windows Media Player
rtsp:// i .rm / .ram otvara Real Player

Ručno pokretanje stream-inga:

Ponekad ćete morati ručno da pokrenete streaming. Upotrebite informacije o streamingu da biste saznali koji program treba da upotrebite.

U Windows Media Player-u izaberite File > Open Url ili upotrebite ctrl + u prečicu na tastaturi.

U Real Player-u izaberite File -> Open

Sada ćemo da vam predstavimo programe:

Sopcast

Daunlodujte program preko gornjeg linka, raspakujte ga i pokrenite ga. Pojaviće se lista kanala. Dvostruko kliknite na kanal da bi se pokrenuo Windows Media Player i počeo da baferuje i prikazuje televizijski program.

Pplive

Samo daunlodujte i pokrenite instalacioni skript na pplive-u. Sve je na engleskom jeziku, zato nemojte da brinete. Treba vam pplive lista kanala za ovaj program, jer on ne dolazi sa učitanom listom kanala.

Ppstream

Daunlodujte program sa gornje lokacije. Ovaj program ima instalacioni skript koji na žalost kreira mnogo smeća. Dugmad su dizajnirana kao u bilo kom drugom instalacionom skriptu. Lista kanala se nalazi na levoj strani. Ono što odmah vidite je ime kanala, kvalitet streaminga u Kb u sekundi i korisnike koji su konektovani na kanal.

Ako mene pitate ja bih definitivno izabrao ppStream koji ima najbolji interfejs, dobro je ocenjen od strane korisnika i daje dobar kvalitet televizijskog prenosa.

Popularni kanali:


kanal

sadržaj

jezik

CCTV5

fudbal i drugi sportski događaji

Azijski

ESPN

sve glavne američke lige, fudbal i još mnogo toga

Engleski

Games Tv (ppstream)

profesionalno igranje računarskih igara, turniri, časopisi

Azijski

Soccer Demo

fudbal

Azijski

Sport Italia

Italijanski sportski kanal

Italijanski

Dodatne informacije:

Live Football Streams Schedule

Još P2P TV alata:

Coolstreaming
QLive
TvAnts

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272
 
     
z