Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Administriranje Linux sistema - kuvar

Administriranje Linux sistema - kuvar

Kali Linux Web Penetration Testing Cookbook

Kali Linux Web Penetration Testing Cookbook

KAKO DA importujete Thunderbird e-mail-ove u Evolution

Ovaj članak je namenjen za sve one korisnike koji žele da prebace svoju e-mail korespondenciju sa Thunderbird-a na Evolution.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih ćete to želeti da uradite je činjenica da je Evolution mnogo bolje integrisan sa Gnome Desktop-om, Beagle-om, i tako dalje...

U ovom članku saznaćete kako možete da importujete e-mail-ove iz Thunderbird-a u Evolution. Menjanje klijenta za poštu je uvek riskatntno, pošto ćete obično želeti da sačuvate vašu staru poštu u slučaju da vam zatreba. To se obično lako rešava pomoću Export funkcije sa klijenta kojeg napuštate i Import funkcije u klijentu na koji se prebacujete.

Na žalost, Thunderbird još nema funkciju za eksportovanje. Zbog toga, importovanje vaše stare elektronske pošte u Evolution nije baš tako lako.

Ali, srećom, Thunderbird koristi standardni format za sanduče za poštu: mbox. mbox format je od starta podržan u Evolution-u preko njegove import funkcije.

E pošto sada znamo da možemo lako da importujemo e-mailove iz thunderbird-a, jedino što treba da uradimo je da nađemo gde se pisma nalaze. Njih ćete naći preko stranice sa parametrima naloga. U Thunderbird-u idite u Edit>Account Settings... i izaberite nalog iz kojeg želite da importujete elektronsku poštu, a onda izaberite podunos Server Settings i potražite tekstualno polje Local Directory. Ono bi trebalo da izgleda ovako:

/home/user/.mozilla-thunderbird/
gfdse2df.default/Mail/mail.server.com

Ako 'ls'-ujete ovaj direktorijum, pronaći ćete kolekciju fajlova i direktorijuma. Uzmimo na primer Inbox. Tu ćete naći:

* Inbox.sbd directory
* Inbox.msf
* Inbox

Inbox.sdb je direktorijum koji sadrži sve poddirektorijume i njihove poruke koje ste kreirali u Inbox direktorijumu u Thunderbird-u.

Inbox.msf je fajl koji sadrži sumarni izveštaj o vašim e-mail-ovima radi bolje performanse.

I konačno, Inbox fajl sadrži vaše e-mail-ove u mbox formatu!!! Ovo je fajl koji želite da importujete u Evolution.

Hajde sada da importujemo Thunderbird Inbox u Evolution. U Evolution-u kliknite na File->Import. To će otvoriti prozor čarobnjaka. Kliknite Forward, izaberite Import a single file, kliknite ponovo forward. U novom prozoru, otvorite pretraživač fajlova, i uđite u /home/korisnik/.mozilla-thunderbird/ gfdse2df.default/Mail/mail.server.com. Možda ćete trebati da kliknete desnim tasterom miša u prozoru pretraživača fajlova kako biste uključili "Show Hidden Files". Izaberite vaš Inbox fajl i to je to. Evolution će da importuje vaše Thunderbird fajlove.

Ako ste kreirali puno poddirektorijuma, moraćete da prođete kroz importovanje svakog fajla (bez .msf ekstenzije) i poddirektorijuma pod Inbox.sbd.

Nadam se da će vam ovaj članak pomoći.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272