Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Popust cena: 2900 rsd

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Popust cena: 1760 rsd

KAKO DA instalirate aplikacije pomoću Firefox-a u Ubuntu-u 8.04

Mislite da je instaliranje aplikacija u Linuxu suviše komplikovano? Ako ne volite da čitate o odličnim novim programima samo da biste saznali da treba da pokrenete prozor terminala ili menadžer paketa da biste ga instalirali (za razliku od Windows aplikacija koje možete da daunlodujete i instalirate sa web stranice na kojoj ste čitali o njima), Apturl će vam pojednostaviti celokupan proces.

Apturl je protokol koji je uključen u Ubuntu 7.10 i 8.04 po standardnom podešavanju. Ali ako iz određenog razloga nije instaliran, moraćete da otvorite prozor terminala barem još jedanput i ukucate "sudo apt-get install apturl" (bez znaka navodnika). Od sada vi možete da instalirate aplikacije koje želite direktno iz Firefox web pretraživača tako što ćete ukucatu "apt:ime_paketa" u liniju lokacije. Na primer, ako želite da instalirate AbiWord procesor reči, vi treba da ukucate "apt:abiword" i iskočiće prozor koji će vas pitati da li želite da instalirate aplikaciju.

Apturl takođe omogućava korisnicima da kreiraju linkove na web stranicama koji će omogućiti posetiocima da automatski daunloduju i instaliraju aplikacije. Samo kreirajte hiperlink ka "apt:abiword," ili bilo kom drugom paketu, dodajte link na vašu stranicu, i kada obavestite korisnike o odličnom novom Ubuntu programu koji bi možda želeli da isprobaju, oni će moći da ga instaliraju bez napuštanja vašeg web sajta.

Ne postoji rizik da ćete daunlodovati zlonamerni program ili virus, pošto ćete moći da  instalirate samo aplikacije koje su dostupne u skladištima koja ste aktivirali na vašem računaru. To znači da je tim Linux programera pregledao svaku aplikaciju koju biste mogli da daunlodujete na ovakav način, osim ako u međuvremenu niste dodali skladište u koje ne možete da imate poverenja.

Zato ako naiđete na web sajt koji vam kaže da dodate skladište koje se zove "deb http://opasno.software.com/rizično main", razmislite da li treba da instalirate aplikaciju sa njega.

Ako ispoštujete ovaj savet, nemate zbog čega da brinete.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272