Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Retro audio

Retro audio

Digitalna muzika

Digitalna muzika

KAKO DA instalirate Windows Media Player Plugin-a za Firefox

Upravo ste kupili video sa nekim treningom i ubacili ga u vaš računar. Kliknuli ste na meni u autoplay okviru za dijalog i video se otvorio u Firefox-u, vašem standardnom web pretraživaču. Sedite i buljite u prazan ekran. Šta sada?

Problem je najverovatnije u tome što nemate instaliran Windows Media Player plugin za Firefox, što znači da treba da ga instaliramo.

Imajte na umu da isti problem možete da imate svaki put kada pokušate da otvorite video fajlove u Firefox-u koristeći Windows Media format, kao što su .wmv files.

Instalacija

Samo preuzmite i pokrenite plugin instaler čiji se link nalazi u dnu članka. Najverovatnije ćete želeti da zatvorite Firefox tokom instalacije.

Provera instalacije Plugin-a

Nakon što prođete kroz veoma brzog čarobnjaka za instaliranje, sigurno ćete želeti da znate da li je instalacija bila uspešna. Iako je najjednostavniji način da jednostavno otvorite Windows Media video, vi možete takođe da ukucate sledeću komandu u liniju adrese Firefox-a da biste videli listu učitanih plugin-ova:

about:plugins

I u toj listi biste trebali da vidite Windows Media Player plugin. Vi takođe možete da vidite na kojim vrstama fajlova će Firefox da upotrebi plugin. 

I sada možete da gledate video fajlove u Windows Media formatu unutar Firefox-a.

Tehnički podaci

U slučaju da imate problema sa instalerom, možda ćete želeti da pročitate ovu listu koja vam može pomoći u rešavanju problema:

  • WMP plugin koristi IE Proxy podešavanje, a ne ona u Firefox-u. To se dešava zato što je plugin u stvari samo mali wrapper za Windows Media Player, koji uvek koristi IE interno kako bi dobavljao podatke.
  • Fajlovi plugin-a su instalirani u "C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins" direktorijum po standardnom podešavanju, a ime fajla je np-mswmp.dll. Ako program za deinstaliranje ne uspe da ukloni ovaj fajl iz bilo kog razloga, vi možete ručno da ga uklonite.
  • Vi takođe možete teoretski da kopirate isti .dll fajl u direktorijum plugin-ova u bilo kojoj Firefox instalaciji i on bi trebao da radi bez ikakvog instaliranja. 

Adresa: Windows Media Player Firefox Plugin 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272